Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΕΡ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΚΑ-ΣτΕ


ΕΔΡΑ:Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1& ΑΓΓ. ΓΟΒΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ 34100

ΤΗΛ:22210-20509
www.epka-ste.gr
MAIL:info@epka-ste.gr
Α.Μ. Ενώσεων Καταναλωτών 41/2011
Χαλκίδα 4-6-2014

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΕΡ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.!
Φίλες και φίλοι,
είμαστε από τις πρώτες Ενώσεις Καταναλωτών που αξιοποιήσαμε το Νόμο 3869/2010 (Νόμο Κατσέλη) με συνεχείς και έγκυρες ενημερώσεις τόσο των Νομικών όσο και των πολιτών, από τους πλέον αρμόδιους φορείς και ειδικούς.
Ο ίδιος ο πρώην Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κος Δ. Σπυράκος με έγκριτους Νομικούς έκαναν την πρώτη παρουσίαση του νόμου στην Χαλκίδα.
Ο συνήγορος του Καταναλωτή κος Ζερβέας βρέθηκε στην πόλη μας αναλύοντας τον νόμο αλλά και τα δικαιώματα των καταναλωτών.
Τέλος, πάλι στην Χαλκίδα έγινε εκτενής αναφορά στις πρόσφατες τροποποιήσεις του Νόμου από Νομικούς και Δικαστικούς λειτουργούς.
Οι Δικηγόροι - Συνεργάτες της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ δίνουν καθημερινά την μάχη της σωστής και αναλυτικής ενημέρωσης των πολιτών που έχουν πρόβλημα υπερχρέωσης από τραπεζικά δάνεια, δίνοντάς τους την πραγματική διάσταση του προβλήματός τους αλλά και τις δυνατότητες αντιμετώπισης χωρίς περιττά λόγια, ούτε υποσχόμενοι «λαγούς με πετραχήλια».
Έχουμε ήδη πολλές υποθέσεις υπερχρεωμένων δανειοληπτών με ευνοϊκές αποφάσεις δικαστηρίων τις οποίες χειρίσθηκαν οι νομικοί μας.
Είμαστε όλοι, γνωστοί στην τοπική κοινωνία, με επιστημονική επάρκεια και κοινωνική δράση, τόσο οι νομικοί μας: Αλέξης Καραμάνος, Νικόλαος Κασσαβέτης, Δημήτρης Κατσούλης, Ευαγγελία Βλάχου, Κατερίνα Καλαμακίδη, Χρήστος Θεοφίλης, Μαρία Καμινιάρη, Ιοκάστη Θαλάσση, όσο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.
Όλα αυτά, είναι για μας αυτονόητα, αλλά αναγκαζόμαστε να τα επισημάνουμε γιατί καθημερινά γινόμαστε δέκτες ενημερώσεων από «εταιρείες», «ομάδες», «κινήματα», «συμβούλους», «ειδικούς» κ.λ.π. που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία των πολιτών πουλώντας ανέξοδη ελπίδα, διαγραφής χρεών, αποζημιώσεων και διευθέτησης δανείων, βέβαια με… «τσουχτερές» αμοιβές.!
Καλούμε τους καταναλωτές,
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί προς όλους αυτούς, οι οποίοι προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος, παρέχουν ψευδή ενημέρωση και υπόσχονται «σίγουρα αποτελέσματα» και διαγραφές χρεών.
Να κάνουν χρήση του ισχύοντος νομικού πλαισίου για την ρύθμιση των οφειλών τους και για την προστασία της κύριας κατοικίας
τους (ν.3869/2010,ν.4161/2013, ν.4224/2013).
Να εμπιστεύονται μόνο τις πιστοποιημένες ενώσεις Καταναλωτών, όπως είναι και η δική μας, και δικηγόρους που είναι εγγεγραμμένοι στο Δικηγορικό τους Σύλλογο.
Να ζητούν από την αρχή ανάλυση του κόστους που θα επιβαρυνθούν και βέβαια, να μιλούν αυτοπροσώπως με τον νομικό που θα χειριστεί την υπόθεσή τους.
Τέλος ζητάμε πραγματικό κούρεμα των δανείων και ελάφρυνση από τους «τοκογλυφικούς» τόκους των τραπεζών, με πολιτική απόφαση, ώστε να γίνει ρύθμιση του υπολοίπου, από αυτούς που έχουν ακόμα κάποιο εισόδημα, με όρους κοινωνίας και των σημερινών οικονομικών δεδομένων.
Για την ΕΠΚΑ-ΣΤΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γ.

Γιώργος Μητροπέτρος Τάσος Μπελίτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes