Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ναι λοιπόν, θάνατος από μαγκάλι το 2013

Του antapoΚΡΙΤΗ
Νομίζαμε οι δυστυχείς ότι η Αριστερά είχε κάνει τους λογαριασμούς της με τους Μανδραβέληδες, Πορτοσάλτηδες, Πρετεντέρηδες και λοιπούς μνημονιακούς παπαγάλους.
Λαθέψαμε.

Με αφορμή την ανατριχιαστική είδηση για τον θάνατο δύο φοιτητών από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Ζαχαριάδης, με ένα εξίσου ανατριχιαστικό άρθροπου αναδημοσιεύεται στο eco-left.gr της Πλατφόρμας Παπαδημούλη, Μπαλάφα, Δούρου, αποδίδει το φονικό στον ...κοινωνικό αναλφαβητισμό.

Σαν άλλος Τζήμερος το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επί λέξει αναφέρει: “...ο τραγικός χαμός των παιδιών αυτών ανοίγει το τεράστιο ζήτημα του κοινωνικού αναλφαβητισμού”.
Ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά είχε δηλώσει: “Οι νέοι ήταν θύματα και του φόρου και της παιδείας καθώς κανείς δεν τους δίδαξε τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα”.
Αν και νομίζαμε ότι η Δημιουργία Ξανά είναι ένα χυδαίο νεοφιλελεύθερο κόμμα που έχει τον πρόεδρο που της αξίζει, ο Τζήμερος για αυτό το του το σχόλιο, φέρεται να καθαιρέθηκε. Το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε το εμετικό σχόλιο και το μετέτρεψε σε εμετικό άρθρο θα παραμείνει στη θέση του. Θα συνεχίσει να καλεί θλιμμένα τους συντρόφους του στη ΔΗΜΑΡ σε ενότητα. Θα συνεχίσει με περισπούδαστο ύφος να περιφέρει την πιο δεξιά, νεοφιλελεύθερη σαχλαμάρα στην Αριστερά.
Γιατί αν μιλάμε για αναλφαβητισμό και χαμηλή κοινωνική μόρφωση, θα πρέπει να θυμηθούμε την έκθεση ιδεών που γράφαμε στο Γυμνάσιο. Τότε που οι καθηγητές μας -χωρίς απαραιτήτως να έχουν κάποια ελάχιστη . Και χωρίς να είναι καμιά ακτιβίστρια της Αριστεράς, μας τόνιζε ότι σε κάθε έκθεση που γράφουμε για ένα φαινόμενο θα πρέπει να υπογραμμίζουμε την κοινωνική του διάσταση. Ότι για τα ναρκωτικά για παράδειγμα δεν φταίει μόνο ο ναρκομανής. Για τις αυτοκτονίες δεν φταίει μόνο ο αυτόχειρας.

Αυτό που μαθαίνει ο μαθητής του Γυμνασίου το ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το κρύβει κάτω από το χαλί. Όχι γιατί δεν το ξέρει. Αλλά γιατί θέλει να θάψει τις κοινωνικές ευθύνες αναδεικνύοντας την ατομική ευθύνη.
Ναι λοιπόν, θάνατος από μαγκάλι το 2013. Γιατί εκπλήσσεται το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ξέρει ότι υπάρχουν και θάνατοι νεογέννητων λόγω κόστους μεταφορών; Δεν ξέρει ότι έχουν αυξηθεί οι θάνατοι των ηλικιωμένων λόγω κόστους φαρμάκων; Δεν ξέρει ότι η μετανάστευση νέων φτάνει σε επίπεδα πρώτων μεταπολεμικών χρόνων;
Και πάνω από όλα δεν ξέρει ότι το να ξαναγυρνάμε στην εποχή του Όλιβερ Τουίστ δεν είναι ζήτημα γνώσης για το μονοξείδιο του άνθρακα, αλλά ζήτημα κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών;
Μνημόνιο έχουμε. Και αφού έχουμε μνημόνιο, θα έχουμε και θανάτους από μαγκάλι. Ανεξαρτήτως επίδοσης στη Φυσική και στη Χημεία.
Ο Πορτοσάλτε αποφάσισε ότι “όποιος συνδέει τους θανάτους με την τιμή του πετρελαίου, είναι εμμονικός”. Στην πραγματικότητα είναι στοιχειωδώς νοήμονας. Ανάποδα, όποιος αποσυνδέει τους θανάτους από το απαγορευτικό κόστος της θέρμανσης, είναι κάθαρμα. Γιατί αυτή είναι η μία και μόνη πολιτική σκοπιμότητα. Το να λένε οι κορυφαίοι δημοσιογράφοι και οι μνημονιακοί πολιτικοί ότι δεν προσφέρεται το θέμα για πολιτική εκμετάλλευση είναι η μεγαλύτερη και πιο υποκριτική σκοπιμότητα που μπορεί να υπάρξει. Και η ελάχιστη απάντηση από την Αριστερά που έχει κάνει τους πολιτικούς λογαριασμούς της με πολιτικές των εν λόγω παραγόντων, είναι πρωί, μεσημέρι και βράδυ να αποκαλύπτει την άμεση σχέση και συνάφεια της κοινωνικής καταστροφής με τη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Μέχρι να βραχνιάσει. Μέχρι να εξαντληθεί. Μέχρι να πέσει λιπόθυμη. Ή μέχρι να τους ρίξει.
Οι δύο αυτοί θάνατοι είναι ένα ακόμα μνημονιακό έγκλημα. Οποιαδήποτε λαθροχειρία επ' αυτού είναι για φτύσιμο. πηγη:  ://antapocrisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes