Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Άει στο διάολο τρόικα και λοιποί συνεργάτες! Πεθαίνουν Έλληνες λόγω της απληστίας τους


Η υπόθεση του θανάτου φοιτητών στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν εξοργίζει και αποδεικνύει περίτρανα ότι οι πολιτικές των μνημονίων οδηγούν στο θάνατο...
 
Άει στο διάολο τρόικα και λοιποί συνεργάτες! Πεθαίνουν Έλληνες λόγω της απληστίας τους
Ανείπωτη τραγωδία στη Λάρισα, με θύματα πέντε νέους, από τους οποίους οι δύο είναι νεκροί και οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι πέντε φοιτητές βρισκόταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία, συγκεκριμένα έναν κομμένο θερμοσίφωνα με κάρβουνα προκειμένου να ζεσταθούν.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μία φίλη τους πήγε στο σπίτι, προκειμένου να τους επισκεφθεί, αλλά αν και χτυπούσε επίμονα το κουδούνι δεν άνοιγαν.

Τελικά όταν η πόρτα άνοιξε με το κλειδί της σπιτονοικοκυράς αντίκρισαν μέσα τους πέντε αναίσθητους νεαρούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν ήδη νεκροί, όπως διαπιστώθηκε.

Οι υπόλοιποι τρεις, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας



Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και τα αίτια για την τραγωδία ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ενισχύονται οι πιθανότητες, ο θάνατος των δυο άτυχων φοιτητών- από τα Χανιά και την Χαλκίδα 21 και 22 ετών- να προήλθε από μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο και εισέπνευσαν από το αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχαν ανάψει, ενώ στις σορούς των δυο νέων εντοπίστηκαν και ίχνη αλκοόλ.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ιατροδικαστής, συνολική εικόνα για τα αίτια του θανάτου θα υπάρχει μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο αλλά όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.




Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου, ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωλυνωμένοι.

Ημέρα πένθους είναι η σημερινή τόσο για το ΤΕΙ Λάρισας όσο και για την πόλη που παραμένει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό, καθώς οι νεαροί είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνο και στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, οι δύο έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις δίνουν μάχη για να κρατηθούν σε αυτή.



Πορεία διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν σήμερα σπουδαστές του ΤΕΙΘ και φοιτητές του ΑΠΘ με αφορμή το θάνατο των δύο σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας από αναθυμιάσεις, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι.

Οι σπουδαστές διαμαρτυρήθηκαν για τη λιτότητα που οδήγησε τους δύο νεαρούς στο θάνατο και άλλους τρεις στην εντατική, καθώς επίσης για την ανεργία που πλήττει τους νέους.

Παράλληλα, μοίρασαν φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό για το σχέδιο Αθηνά, που όπως λένε, οδηγεί το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τις σπουδές τους σε υποβάθμιση.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙΘ, σε γενική του συνέλευση, αποφάσισε τη συνέχιση της αναστολής της λειτουργίας του ιδρύματος και της κατάληψης, καθώς και τη συμμετοχή την Τρίτη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο κατά του σχεδίου Αθηνά. πηγη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes