Σάββατο 19 Μαΐου 2012

SUDDEUTSCHE : ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΤΕΘΗ ΚΑΙ ΣΤΟ EUROGROUP!

Το τηλεφώνημα της Ανγκελα Μέρκελ στον Κάρολο Παπούλια και η πρόταση περί δημοψηφίσματος βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου. Οπως προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας «Süddeutsche», στο Eurogroup της...
περασμένης Δευτέρας οι 16 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν από τον πρώην υπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με ανταπόκριση της Deutsche Welle, η εφημερίδα αφιερώνει ολόκληρη τη δεύτερη σελίδα στην Ελλάδα με τον τίτλο «Σύγχυση από τα λόγια της Αθήνας». Η αρθρογράφος αναφέρει ότι στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας οι συμμετέχοντες υπουργοί ζήτησαν από τον κ. Σαχινίδη να διερευνήσει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, Κριστιάνε Σλέτσερ, εκφράζει την άποψη ότι οι Έλληνες φαίνεται να επέστρεψαν στα μετριοπαθή κόμματα και ότι κάθε εξωτερική παρέμβαση τους σπρώχνει πρακτικά προς ριζοσπαστικά κόμματα.

«Οπως και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου η εκ του μακρόθεν παρέμβαση Σόιμπλε στους Έλληνες να ψηφίσουν πολιτικούς που τάσσονται υπέρ του μνημονίου ενίσχυσε ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι μπορεί να γίνει και τώρα. Ο Τσίπρας ίσως χαίρεται όταν ευρωπαίοι πολιτικοί προτείνουν μαζί με τις εκλογές να γίνει και δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας ή όχι στο ευρώ» υποστηρίζει η Σλέτσερ.

Αλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι η γερμανίδα καγκελάριος δεν προχώρησε σε συγκεκριμένη πρόταση, αλλά επιχείρησε να βολιδοσκοπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το αν συμφωνεί με μια τέτοια απόφαση.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Μέρκελ ζήτησε από τον κ. Παπούλια να μη διαρρεύσει το θέμα, επισημαίνοντάς του ότι ομιλεί όχι ως καγκελάριος της Γερμανίας, αλλά για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης.    πηγη:fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes