Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Financial Times: Η Ευρώπη είναι πάνω σε μια ωρολογιακή βόμβα

Τις συνέπειες από μια διάσπαση της Ευρωζώνης εξετάζουν οι Financial Times οι οποίοι επισημαίνουν πως μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να προκαλέσει ένα οικονομικό «Αρμαγεδδώνα».
«Είναι εξαιρετική εποχή για να είναι κανείς ευρωσκεπτικιστής. Προέβλεψαν ότι το ενιαίο νόμισμα δεν θα δουλέψει... και κανείς δεν εντυπωσιάζεται που............

βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα» αναφέρει περιπεκτικά το δημοσίευμα.
Η οικονομική εφημερίδα κάνει λόγο για μια «ωρολογιακή βόμβα που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί», και ισχυρίζεται πως ενδεχόμενη κατάρρευση του κονού νομίσματος είναι σε θέση να προκαλέσει ένα «οικονομικό Αρμαγεδδώνα» όπου τράπεζες και επιχειρήσεις θα καταρρέουν η μια μετά την άλλη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το άρθρο επισημαίνει ότι παρά τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει για τη βρετανική οικονομία η διάλυση του ευρώ, «οι κρίσιμες αποφάσεις δεν θα ληφθούν στο Λονδίνο» αλλά «η μοίρα του ευρώ θα καθοριστεί στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και πάνω από όλα τη Γερμανία».

Η εφημερίδα επικεντρώνει το ενδιαφέρον της και στις ελληνικές εκλογές τονίζοντας πως ελοχεύουν κινδύνους καθώς αναφέρεται πως ακόμη και σε ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ κι άλλες χώρες μπορεί να ακολουθήσουν.   kafeneio-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes