Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Χωρίς φάρμακα και εργαστηριακούς γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ


Χωρίς φάρμακα και εργαστηριακούς γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥΤο σύνολο του κόστους των εργαστηριακών εξετάσεων θα αναγκαστούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να πληρώσουν από τις 9 Απριλίου καθώς οι εργαστηριακοί γιατροί θα σταματήσουν να δέχονται τα παραπεμπτικά του ασφαλιστικού τους φορέα, λόγω των οφειλών που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Εντός των επόμενων ημερών οι ιδιώτες και μισθωτοί γιατροί προγραμματίζουν απεργία διαμαρτυρόμενοι για τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία οφείλουν εκαντοντάδες εκατομμύρια ευρώ μόνο στους γιατρούς της Θεσσαλονίκης.
Από τη Δευτέρα οι εργαστηριακοί γιατροί δεν δέχονται τα παραπεμπτικά του ΤΑΠ ΟΤΕ και του ΕΤΑΑ λόγω των χρεών που έχουν συσσωρευτεί στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος όσον αφορά στα χρεή του ΕΟΠΠΥ υπογράμμισε ότι ο φορέας αυτός στον οποίο έχει περιέλθει το 90% των ασφαλισμένων θα πρέπει να καταβάλει τα συσσωρευμένα χρέη του ΟΠΑΔ και ότι βάσει του νόμου θα έπρεπε ήδη να είχε εξοφλήσει τις οφειλές του περασμένου Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Όμως αντί να καταβάλει τις οφειλές του, υποσχέθηκε να πληρώσει τα χρέη προς τις ιδιωτικές κλινικές και τους φυσιοθεραπευτές, εξαιρώντας του υπόλοιπους γιατρούς.
Στο μεταξύ, από την Τετάρτη, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Ταμείου, λόγω των χρεών. Συγκεκριμένα, έως το τέλος του 2011 δύο Ταμεία τα οποία την 1η Ιανουαρίου εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, ο ΟΠΑΔ (Δημόσιο) και ο ΟΑΕΕ (ελέυθεροι επαγγελματίες), οφείλουν στους φαρμακοποιούς της Αθήνας και του Πειραιά περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ.
«Την 1η Μαϊου θα μπει και το ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ. Στο ΤΑΥΤΕΚΩ υπάρχει το Ταμείο της ΔΕΗ το οποίο μας οφείλει δέκα εκατομμύρια ευρώ και του ΟΤΕ που μας χρωστά άλλα έξι εκατομμύρια ευρώ. Ο ΕΟΠΥΥ έχει καταντήσει η Κολυμβήθρα του Σιλοάμ», δηλώνει προς Το Βήμα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κων. Λουράντος.
Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των χρεών, οι φαρμακοποιοί δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΗΣΑΠ, του Οίκου Ναύτου και της Εμπορικής Τράπεζας, αναφέρει το asfalisinet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes