Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο Εργασιακός Μεσαίωνας είναι εδώ

Ο Εργασιακός Μεσαίωνας είναι εδώΟ Εργασιακός Μεσαίωνας είναι εδώ και με τη βούλα. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) είναι εντυπωσιακά για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 14 Φεβρουαρίου που εφαρμόστηκε ο νόμος για τις συμβάσεις, οι μειώσεις στους μισθούς λόγω ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, κυμαίνονται από 13% έως 35% και κατά μέσο όρο το ψαλίδι είναι στο 22%. Για 33.000 εργαζόμενους η μείωση κυμάνθηκε από 19% έως 30% και 4.500 υπαλλήλους από 13% έως 35%.
Οι εργαζόμενοι είναι πλέον στο έλεος των εργοδοτών που, είτε έχουν πρόβλημα είτε όχι, απειλούν με απολύσεις και εκβιαστικά αναγκάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικά δελτία… εκτέλεσης των μισθών τους.
Και μάλιστα χωρίς καμιά προστασία από το κράτος. Μέσα σε δύο μήνες, χιλιάδες υπάλληλοι είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται έως και 35%.


Η εσωτερική υποτίμηση δηλαδή είναι εδώ, αλλά μόνο σε ότι αφορά τις αποδοχές των εργαζόμενων. Και μάλιστα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικας, πρέπει μέσα στην επόμενη διετία να υπάρξει νέο ψαλίδι κατά 20%, σωρευτικά δηλαδή πάνω από το 50% των αποδοχών χάνεται. Και δε μιλάμε για υψηλόμισθους, αλλά κατά βάση για μικρομεσαίους εργαζόμενους που τώρα έγιναν νεόπτωχοι.
Αν αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας, τότε κάποιοι θα πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης για την καταστροφή.
ΠΗΓΗ: antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes