Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Φτου και από την αρχή το Μνημόνιο με νέα μέτρα!


Τρόικα προ των πυλών οσονούπω και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τα νέα βάσανα που μας περιμένουν και δη αμέσως μετά τις κάλπες, έτσι όπως το "φρόντισαν" με την άθλια πολιτική τους οι κυβερνώντες, οι ελεγκτές των δανειστών που καταφτάνουν στις 20 Μαΐου στην Αθήνα (για να μην νομίζουμε ότι δεν θα επιστρέψουν επειδή δεν τους πολυαναφέρουμε τον τελευταίο καιρό...) θα απαιτήσουν να «ξαναγράψουν» το Μνημόνιο, με νέα πρόσθετα μέτρα!
Μετά την "ψυχρολουσία" που επεφύλαξε στο κυβερνητικό επιτελείο η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για το τρέχον έτος, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών έχουν αρχίσει ήδη να λένε ότι «Αν η ύφεση το 2012 είναι τελικώς πάνω από 4,7%, τότε αναπόφευκτα θα χρειαστούν και άλλα μέτρα». Εννοώντας φυσικά, πρόσθετα μέτρα, πέραν των 11,6 δισ. που προβλέπονται για φέτος, πέραν των 3,5 δισ. ευρώ που αν δεν εξασφαλιστούν από πάταξη της φοροδιαφυγής θα πρέπει να προέλθουν από νέα μέτρα λιτότητας, πέραν και των αστοχιών του 2012 που θα πρέπει να καλυφθούν (ήδη αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα στο α΄τρίμηνο τους έτους).
Είναι κοινό μυστικό δε στο υπουργείο Οικονομικών πως λόγω των εκλογών «πάγωσαν» όλες οι εισπράξεις φόρων. Στο β΄εξάμηνο του 2012 όμως θα πέσουν όλα τα βάρη μαζεμένα και δεν θα εισπράττεται τίποτε, αφού για τότε προβλέπεται πιο μεγάλη ύφεση.

Πού οδηγούν όλα αυτά; Σε πιέσεις για ακόμη μεγαλύτερες περικοπές προσωπικού στο δημόσιο! Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που καταρτίζεται, προβλέπονται δραστική μείωση των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ ακόμα και μετά το 2015 που λήγει το Μνημόνιο (σσ. δηλαδή σε... διαιώνιση των επιταγών του Μνημονίου!)
Σύμφωνα με τα σχέδια κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου, οι μειώσεις προσωπικού θα πρέπει να «τραβήξουν» μέχρι και το 2016 τουλάχιστον. Αυτό αφορά και τους αορίστου χρόνου που βαρύνουν τη μισθοδοσία, και τους συμβασιούχους έργου. Το βασικό σενάριο, που είναι το πιο «αισιόδοξο» στο Μεσοπρόθεσμο, στηρίζεται σε συνταξιοδοτήσεις και μείωση των προσλήψεων ενώ –αναλόγως και των προβλέψεων για την πορεία των εισπράξεων και των ζημιών των ΔΕΚΟ- ανακύπτει και η ανάγκη για ταχύτερες απομακρύνσεις προσωπικού και απαγόρευση ακόμα των προσλήψεων.
Δεν υπάρχει έλεος ούτε και τελειωμός, μόνο ένας κύκλος σκοτεινός και αδιέξοδος...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes