Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

CSU: Παρακινδυνευμένες οι εκλογές στην Ελλάδα


«Παρακινδυνευμένη» χαρακτηρίζει τη διενέργεια εκλογών στην Ελλάδα στην παρούσα χρονική συγκυρία...
 
CSU: Παρακινδυνευμένες οι εκλογές στην Ελλάδα
ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Μάρκους Φέρμπερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ραδιοφωνία.

Ο κ. Φέρμπερ εμφανίζεται ανήσυχος κυρίως όσον αφορά στο ενδεχόμενο να έρθουν στην εξουσία δυνάμεις οι οποίες διεξάγουν προεκλογικό αγώνα «δηλώνοντας από τώρα ότι δεν θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα».


Ο χριστιανοκοινωνιστής ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι «παρά την επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων, προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα», ενώ υποστηρίζει ότι «μια χώρα που μπαίνει τώρα σε προεκλογικό αγώνα δεν θα έχει τη δύναμη που απαιτείται, ώστε να οργανωθεί και να θέσει σε εφαρμογή τις μεταρρυθμίσεις».


Ο κ. Φέρμπερ τονίζει ότι «είναι παρακινδυνευμένο να διεξαχθούν εκλογές τώρα που τα πνεύματα είναι οξυμένα» και συνιστά ότι «θα ήταν προς το συμφέρον όλων να αφήσουν να επανέλθει λίγη ηρεμία» για να προσθέσει:


«Η Βουλή έχει εκλεγεί, σύμφωνα με τον κανονισμό, μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, επομένως δεν υπάρχει συνταγματική ανάγκη για τη διενέργεια εκλογών. Επρόκειτο απλώς για συμφωνία προκειμένου να αποχωρήσει ο κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία».


«Τι νόημα θα έχουν όλες αυτές οι υποσχέσεις περί παροχής βοήθειας, εάν έρθουν στην εξουσία δυνάμεις που διεξάγουν προεκλογικό αγώνα δηλώνοντας από τώρα ότι δεν θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα; Σε αυτή την περίπτωση όλα θα ήταν μάταιος κόπος και αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη η Ελλάδα», υπογραμμίζει..epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes