Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα Συμπαράστασης

epam-xalkidas.blogspot.com/


Τη μέρα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, παρουσία των Βουλευτών Ευβοίας, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, του προέδρου της δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Γιαννίτση, πολίτες της Χαλκίδας προχώρησαν σε πολιτική διαμαρτυρία με συνθήματα ενάντια στο μνημόνιο, στην ανεργία, στις περικοπές των μισθών και των συντάξεων.
Με το τέλος του «εορτασμού», άνδρες της ασφάλειας, της αστυνομίας και της ΟΠΚΕ προχώρησαν στη σύλληψη έξι πολιτών που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες και τους προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης. Σχηματίστηκε δικογραφία κατά 5 εξ αυτών για το αδίκημά «προσβολής του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» κατ’ άρθρο 168.2 του Π.Κ.

Η πολιτική διαμαρτυρία και η αποδοκιμασία πολιτικών προσώπων είναι ένα «έγκλημα» το οποίο διαπράττει όλο και συχνότερα ο ελληνικός λαός, εφόσον βιώνει έναν ακήρυχτο πόλεμο ενάντια στην αξιοπρέπεια του και στην επιβίωση του, στο δικαίωμα του για εργασία, εκπαίδευση και κοινωνική ασφάλιση.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 Ανήμερα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, η αστυνομία συνέλαβε 5 συμπολίτες μας και σχημάτισε δικογραφία κατ’ αυτών για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθρ. 168.2 Π.Κ). Ο οποίος, έγινε το επίκεντρο έντονων διαμαρτυριών από το πλήθος των παρισταμένων, που φώναζε συνθήματα κατά της δοτής συγκυβέρνησης και της τρόικας (ΔΝΤ - ΕΕ - Τραπεζιτών), που έχουν εξαπολύσει άγριο κοινωνικό πόλεμο εναντίον της λαϊκής πλειοψηφίας.  
Ο λαός μας δεν θεωρεί πλέον τον κ. Παπούλια «ανεύθυνο θεσμικό άρχοντα» αλλά συνεργό στα κοινωνικά εγκλήματα που συντελούνται. Κι αυτό το διατράνωσε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, το έδειξε και στην πόλη μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί, τη στιγμή που ο λαός πεινάει και τα παιδιά μας μεταναστεύουν, να δέχεται να τον περιφέρουν ανά την Ελλάδα, με τη φρούρηση πολυάριθμων δυνάμεων καταστολής και δίπλα οι ασφαλίτες να κάνουν συλλήψεις πολιτών που διαμαρτύρονται. Αυτό συνιστά παραβίαση του Συντάγματος και όχι η διαμαρτυρία των πολιτών.
                                         
- Να καταργηθεί επιτέλους το άρθρο 168 του Π.Κ.
- Είμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες συμπολίτες μας
-      Δηλώνουμε ότι το ίδιο «αδίκημα» διαπράξαμε κι εμείς
-      Η πιο αποτελεσματική αλληλεγγύη στους διωκόμενους, η απάντησή μας στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού, που θα ενταθεί και με νέες φρονηματικές διώξεις, είναι μία: Η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας ενάντια στον κοινωνικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι δανειστές με τους εγχώριους υποτακτικούς τους, ενάντια στη κοινωνική κατεδάφιση - λεηλασία της χώρας, του λαού και της νεολαίας.
- Κανείς μόνος του απέναντι στην κρίση. Ο αγώνας μας δεν είναι εκδήλωση προσκοπισμού ή ελεημοσύνης, δεν είμαστε «φιλάνθρωποι» διεκπεραιωτές υποθέσεων που μας «αναθέτει» ο κάθε χειμαζόμενος πολίτης. Όλοι μαζί μπορούμε, με την καθημερινή μας αντίσταση παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολειό, σε κάθε γειτονιά, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αυτοπεποίθηση και την αυτοοργάνωση. Κανείς διπλανός μας να μην πεινάσει, να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό, κανένα σπίτι να μην πέσει στα χέρια των τοκογλύφων-τραπεζών. Να υπερασπιστούμε τα νοσοκομεία μας και τα σχολειά των παιδιών μας, τις κοινωνικές υπηρεσίες στον άνεργο, τον ηλικιωμένο, κάθε δημόσιο-κοινό μας αγαθό, που τα βαμπίρ των αγορών έχουν βαλθεί να ερειπώσουν.
- Τονίζουμε την ανάγκη για επικοινωνιακή οργάνωση των αγωνιζόμενων συλλογικοτήτων ώστε σε κάθε περίπτωση καταστολής πολιτικής διαμαρτυρίας να υπάρχει στη διάθεση του καθενός μας  δίκτυο τηλεφώνων, για άμεση ενεργοποίηση μαζικής έμπρακτης αλληλεγγύης. 
- Το παρόν ψήφισμα εκτυπώστε το, κινήστε το για συλλογή υπογραφών σε χώρους δουλειάς, συλλογικότητες, στη γειτονιά σας και ταχυδρομήστε το Υπ’ όψιν:
«Πρωτοβουλία για Ομάδες Έμπρακτης Αλληλεγγύης – Αντίστασης σε κάθε γειτονιά»
 Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, Φριζή 10, 34100, Χαλκίδα.
-  Τον αγώνα της Κερατέας τον στέλνουν στα δικαστήρια ως «κακούργημα». Τα παιδιά μας στα «μαθητοδικεία» ως εγκληματίες. Το «Δεν πληρώνω» μετά το χτύπημα των ΜΑΤ στην Καλλιθέα, δικάζεται στις 2/4/12 στην Αθήνα.
-  Οι Χαλκιδέοι δικάζονται την Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 9 το πρωί

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε.

Η  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΟΠΛΟ  ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes