Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Ποινές για όσους καταλαμβάνουν αυτοκινητοδρόμους-

Διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών προβλέπει ότι...
 
Ποινές για όσους καταλαμβάνουν αυτοκινητοδρόμους- Μείωση διοδίων με απόφαση υπουργού
θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, όσοι καταλαμβάνουν τμήμα του οδοστρώματος ή ακόμα και ολόκληρο το οδόστρωμα σε αυτοκινητόδρομους.


Η ίδια ποινή ισχύει και για όσους παρεμποδίζουν, μερικώς ή ολικώς, τη λειτουργία σταθμών διοδίων.


Παράλληλα, διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών προβλέπει τις προϋποθέσεις μείωσης του αντιτίμου των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης.


Έτσι είναι δυνατό να μειωθεί το αντίτιμο των διοδίων λόγω καθυστέρησης στην ολοκλήρωση τμημάτων, που δεν οφείλεται στον παραχωρησιούχο.


Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον παραχωρησιούχο, μπορεί μονομερώς ο υπουργός Υποδομών να εκδίδει απόφαση μείωσης του αντιτίμου των διοδίων με πρόβλεψη αποζημίωσης του παραχωρησιούχου.


Η διάταξη αυτή χαρακτηρίζεται απαραίτητη και από στελέχη των κοινοπραξιών παραχώρησης, καθώς μείωση του αντιτίμου των διοδίων μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αλλαγή της νομοθεσίας. Και αυτό διότι οι συμβάσεις παραχώρησης που κυρώθηκαν από την ελληνική βουλή το 2007 και αποτελούν νόμο του κράτους καθορίζουν το αντίτιμο των διοδίων με βάση το χρηματοοικονομικό μοντέλο.

Τονίζεται ότι στο πολυνομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται και νομικές ρυθμίσεις για τα ταξί. Το πολυνομοσχέδιο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα. .epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes