Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

«ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Χθες το βράδυ (Τετάρτη, 9/11/2011) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, έγινε παρέμβαση από την Ομάδα πρωτοβουλίας ενάντια στα χαράτσια, η οποία μέσα σε ένα διήμερο είχε συγκεντρώσει πάνω από 800 υπογραφές σε κείμενο ψηφίσματος και είχε κινητοποιήσει πάνω από 100 συμπολίτες μας που παρευρέθηκαν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ.
Με το άνοιγμα κιόλας της συνεδρίασης, εκπρόσωπος της ομάδας πρωτοβουλίας παρουσίασε το κείμενο-πρόταση ψηφίσματος, που περιείχε τα εξής σημεία:
1.      Κάλεσμα προς το Δ.Σ. Δήμου Χαλκιδέων να πάρει απόφαση αντίστασης, συμμετοχής και έμπρακτης συμπαράστασης με κάθε μέσο στον αγώνα ενάντια στα χαράτσια, προστατεύοντας την υγεία, τη ζωή και εμποδίζοντας την περαιτέρω εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.
2.      Αίτημα για έμπρακτη συμπαράσταση από το Δήμο των δικτύων που δημιουργούνται σε κάθε γειτονιά είτε μέσω της αποτροπής κοψίματος της ηλεκτροδότησης είτε μέσω της επανασύνδεσης κομμένων ηλεκτροδοτήσεων.
3.      Αίτημα για συγκέντρωση από το Δήμο των μερικώς εξοφλούμενων λογαριασμών όσων δύνανται να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι σε ΑΤΜ και συλλογική επίδοσή τους με εξώδικο στη ΔΕΗ. Άμεση επίδοση εξώδικου προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ και τα μέλη του Δ.Σ. της, καθιστώντας τους και ποινικά υπεύθυνους για έκθεση σε κίνδυνο της υγείας, σωματικής ακεραιτότητας και της ζωής των πολιτών.
4.      Κάλεσμα στο Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους να δηλώσουν δημόσια ότι δεν πληρώνουν τα χαράτσια.

Τοποθετήθηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και εκτός από τον επικεφαλής εκπρόσωπο της παράταξης που είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ, στο σύνολό τους θετικά.
Η παρέμβαση του Δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη, ενός ανθρώπου που έχει εκλεγεί για δεύτερη συνεχή 4ετία με τη ΝΔ, ήταν καθοριστική. Δήλωσε αταλάντευτα αντιμνημονιακός, θύμισε τη στάση του και στην απεργία των εργατών του Δήμου και στήριξε το κείμενο της πρωτοβουλίας, κρατώντας επιφύλαξη μόνο για το τελευταίο σημείο, καθώς θεωρεί ότι οι έχοντες και κατέχοντες – μεταξύ δε αυτών και πολλοί αιρετοί εκπρόσωποι – θα πρέπει να πληρώσουν και όχι μόνο το χαράτσι της ΔΕΗ. Επιφυλάχθηκε πάντως να έλθει σε συνεννόηση και με τους άλλους δημάρχους (Ν. Ιωνία, Ελληνικό κ.λ.π.).
Μετά από αίτημα του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Βλαχογιώργου (εκλεγμένου με το ΣΥΡΙΖΑ), έγινε ονομαστική ψηφοφορία, αναγκάζοντας έτσι το σύνολο των συμβούλων να υπερψηφίσουν και η απόφαση έγινε ομόφωνη, προκαλώντας την αυθόρμητη αντίδραση των συγκεντρωμένων που με ενθουσιασμό και συνθήματα έδωσαν πανηγυρικό τόνο στη συνεδρίαση.
Η ομόφωνη αυτή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους, είναι για τα δεδομένα της πόλης μας ιστορική. Πάρθηκε μάλιστα σε μια βραδιά, που ταυτόχρονα εξελισσόταν η φαρσοκωμωδία του προεδρικού μεγάρου και το φιάσκο της μνημονιακής συναίνεσης…
Αποφασίστηκε επίσης την Παρασκευή 11/11/2011, στις 10.00 το πρωί, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να επιδώσει εξώδικο στη ΔΕΗ.
Σε συνέλευση που πραγματοποίησε η ομάδα πρωτοβουλίας μας αμέσως μετά στο κτίριο της Νομαρχίας όπου και διεξαγόταν η συνεδρίαση του Δ.Σ., συνέλευση στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι του σωματείου τεχνικών ΔΕΗ, του σωματείου εργαζόμενων στο Δήμο και συμμετείχαν πάνω από 100 συμπολίτες μας, αποφασίστηκε την ίδια ημέρα (Παρασκευή 11/11/2011) από τις 8.00 το πρωί να πραγματοποιηθεί μαζική συγκέντρωση στη ΔΕΗ, κατάληψη του κτιρίου, να υποστηριχθεί αγωνιστικά η παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου και η επίδοση του εξωδίκου και να ξεκινήσουν οι πρώτες ενέργειες αποτροπής των εντολών για κόψιμο του ρεύματος. Το επόμενο ραντεβού της πρωτοβουλίας μας είναι Δευτέρα 14/11/11 το βράδυ στις 8.00 στο Εργατικό Κέντρο. Χθες είχαμε μια πρώτη σημαντική νίκη. Ο αγώνας συνεχίζεται.»

2 σχόλια:

  1. και δε μου λέτε .... μπορείτε να μου πείτε πως θα έρθω σε επαφή με αυτή την πρωτοβουλία στην Χαλκίδα - υπάρχει κάποιο εμαιλ ή άλλος τρόπος επικοινωνίας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes