Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

ΟΧΙ και από το Δήμο Λαμιέων στο χαράτσι της ΔΕΗ

Με εξώδικο απαντά ο Δήμος στο χαράτσι
- Ένταση και πιέσεις από τους πολίτες στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.
- Υπερψηφίστηκε σχεδόν στο σύνολό της η πρόταση της Παρέμβασης Πολιτών ΛαμίαςΤο δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας είπε χθες ομόφωνα ΟΧΙ στο χαράτσι για το ειδικό τέλος ακινήτων. Αν και υπήρξαν εντάσεις και σημεία που διαφώνησαν, τελικά σχεδόν στο σύνολό της ψηφίστηκε η πρόταση του Βασίλη Κυριακάκη, που ουσιαστικά αποτελεί και το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου αλλά και το σκεπτικό του εξωδίκου που θα στείλει ο Δήμος Λαμιέων στη ΔΕΗ, δηλώνοντας την αντίθεσή του, με το οποίο θα ζητά την αναστολή της είσπραξης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο έχουν προσφύγει αρκετοί Δήμοι και πολλές Κινήσεις Πολιτών.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στείλει συνεργεία του Δήμου για επανασύνδεση του ρεύματος, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν και θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσον για να προστατέψει τα συμφέροντα των δημοτών.
Επίσης ο Δήμαρχος Λαμιέων δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώ συμφώνησε να πραγματοποιηθεί στη Λαμία ημερίδα με θέμα το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

Η μαζική παρουσία και οι παρεμβάσεις πολιτών, που ουσιαστικά αποτελούσαν κραυγή αγωνίας για το αύριο, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ομόφωνη καταδίκη του Ειδικού Τέλους-Χαράτσι από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.
 Πηγή: http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes