Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Ο παραλογισμός τους απέναντι στη λογική μας

 Η  εικόνα αφορά το λογαριασμό της ΔΕΗ [ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ] που παρέλαβε ένας άνεργος οικοδόμος, 42 ετών, με 2 μικρά παιδιά και αφορά το σπίτι που κληρονόμησε η γυναίκα του (χαμηλόμισθη υπάλληλος)  από τον πατέρα της, όπου και διαμένει η οικογένεια στην περιοχή της Ανθούπολης. Το ποσό που αφορά την κατανάλωση ανέρχεται στα 89,16 ευρώ, τα δημοτικά τέλη αγγίζουν τα 73,64 ευρώ και το σύνολο και το τέλος ακινήτου (καλύτερα φόρος ή χαράτσι αφού δεν έχει ανταποδοτικότητα και πηγαίνει κατευθείαν στα ταμεία των φιλεύσπλαχνων τραπεζών) ανέρχεται στα 745,25 ευρώ!!!  Σύνολο: 916 ευρώ
Ο συμπολίτης μας, λοιπόν, αφού παρακολούθησε την Κυριακάτικη εκδήλωση του ΕΠΑΜ στον Περιστέρι και πληροφορήθηκε για τη νομιμότητα των φόρων αυτών και γενικότερα του χρέους που φορτώνουν στον ελληνικό λαό, είπε δημόσια ότι:

«Προτιμώ να έχω να ταΐσω και να ντύσω τα δυο μου παιδιά, παρά να πληρώσω κάτι που δε χρωστάω και δε θα δεχτώ από κανένα ελεημοσύνη για να το πληρώσω»

Ας αναλογιστούμε, λοιπόν, τις ευθύνες μας και ας δώσουμε όλοι μας, ένα ηχηρό μήνυμα, ορμώμενοι από το παράδειγμα αυτού του απλού ανθρώπου αλλά μεγάλου πατριώτη και οικογενειάρχη, ότι δεν έχουμε κανένα χρέος απέναντί τους μόνο στις οικογένειές μας και τις κοινωνίες μας, θα είμαστε όλοι δίπλα του και σε κάθε συνάνθρωπο σε αυτές τις γενναίες αποφάσεις τους! ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ! 
Το σύστημα την ώρα που δείχνει σημάδια κατάρρευσης αμύνεται τονίζοντας για άλλη μία φορά αυτά που μας χωρίζουν με χαρακτηρισμούς του τύπου ακροδεξιοί,ακροαριστεροί κλπ κλπ. Η πετχυμένη συνταγή της διχόνοιας είναι και αυτή που τους επέτρεψε να δράσουν ανενόχλητοι όλα τα χρόνια και να μας καταδικάσουν σε μία ανούσια και αδιέξοδη κόντρα μεταξύ μας αποπροσανατολίζοντας μας από την σωστή κατεύθυνση που έπρεπε να είμαστε.Η μεγαλύτερη πρόκληση για όλους όσους αγωνιζόμαστε είναι να πολεμήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Αν θέλουμε να νικήσουμε αυτόν τον πόλεμο είναι μονόδρομος η πραγματική ένωση όλων μας όπως λέει και ο φίλος μας ο Χριστόφορος…
 
ΠΗΓΗ:  Ε.ΠΑ.Μ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes