Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Oι Θεσσαλονικείς βροντοφώναξαν ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ!

218.000 (!) Θεσσαλονικείς βροντοφώναξαν ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ!
Ο λαός της Θεσσαλονίκης μίλησε και το μήνυμα του ήταν ΣΑΦΕΣ: Συντριπτικά κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ ήταν τα αποτελέσματα του άτυπου δημοψηφίσματος που διοργάνωσαν 11 Δήμοι της Θεσσαλονίκης.
Από τους 218.002 (!!!) που ψήφισαν, υπήρξαν 216 άκυρα/λευκά, το 98,04% ψήφισε ότι ΔΕΝ συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενώ μόλις το 1,96% ψήφισε το αντίθετο.
Σε σύνολο 192 Εκλογικών Κέντρων, σε 2 Εκλογικά Κέντρα δεν διεξήχθη ψηφοφορία και 9 Εκλογικά Κέντρα δεν υδροδοτούνται από την Ε.Υ.Α.Θ.

19520141Clipboard
Τα ψηφοδέλτια ήρθαν σε σφραγισμένους φακέλους από τα σημεία, όπου είχαν στηθεί οι κάλπες του δημοψηφίσματος και ανοίχθηκαν από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, η οποία αποτελείτο από νομικούς του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης.
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι από σήμερα ένα όπλο τεράστιας ισχύος στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, της Κίνησης 136, του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, δεκάδες δικηγόροι-μέλη του οποίου διασφάλισαν τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του. Με το ισχυρό αυτό όπλο θα απαιτήσουμε να έχουμε άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και το προεδρείο της Ελληνικής Βουλής. Επίσης, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και την ανάδειξη των νέων οργάνων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, θα επιδιώξουμε συνάντηση, όπως και με τα αντίστοιχα στελέχη της Κομισιόν, καθώς και με τα μέλη των δικτύων της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας Αυτοδιοίκησης» δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης με αφορμή την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.πηγη:.toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes