Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η ΓΣΕΕ λέει ''όχι'' σε γενική απεργία στις Πανελλαδικές


Η ΓΣΕΕ  δεν προτίθεται να κηρύξει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων, όπως ζητούσαν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. 
Αυτό προκύπτει από τη νέα ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία περιορίζεται να εκφράσει τη «συμπαράστασή» της προς την ΟΛΜΕ, με τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, αλλά και με κατηγορίες κατά της κυβέρνησης.
 
Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρεται πως η «προληπτική επίταξη» των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση στα προβλήματα της Παιδείας, αλλά, αντίθετα, εντείνει τα αδιέξοδα και δημιουργεί εντάσεις, τις οποίες «φορτώνονται» οι χιλιάδες μαθητές, που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
 
Και συμπληρώνει: «Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το έσχατο μέτρο της επίταξης και τον υπουργό Παιδείας να καλέσει σε διάλογο το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. H ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, η οποία, αντί για διάλογο, επιδεικνύει εθισμό στο μέτρο των επιτάξεων, έχει προκηρύξει για αύριο (Πέμπτη, 16/5/2013) τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας (12.00-15.00) και συλλαλητήριο στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος από κοινού με την ΑΔΕΔΥ. Ο διάλογος αποτελεί σημαντικό συστατικό της δημοκρατίας μας και μπορεί να οδηγήσει στο να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα. Η Παιδεία δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις και πολύ περισσότερο για συγκρούσεις με "θύματα" τα παιδιά μας».
 
Εν τω μεταξύ, επαναδιατύπωση του ερωτήματος για απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα καταθέσει στην ΑΔΕΔΥ η ΟΛΜΕ, ύστερα από ψήφιση σχετικής απόφασης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης των προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιείται από το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes