Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΟΗΕ: Η τρόικα καταπατά τα δικαιώματα των Ελλήνων. Μη χάσετε Το ΧΩΝΙ και αυτήν την Κυριακή

ΟΗΕ: Η τρόικα καταπατά τα δικαιώματα των Ελλήνων. Μη χάσετε Το ΧΩΝΙ και αυτήν την Κυριακή
Το ΧΩΝΙ φέρνει στη δημοσιότητα έκθεση-κόλαφο του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών. Τα μέτρα σκληρής λιτότητας της τρόικας στην Ελλάδα έχουν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πλήξει το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων σε τέτοιο βαθμό που συνιστά καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι τεράστιες µειώσεις µισθών, η τροµακτική ανεργία, η διάλυση των υπηρεσιών υγείας, ο πολλαπλασιασµός των νεοαστέγων, η ακραία φτώχεια αλλά και η ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών δηµιουργούν ένα ζοφερό παρόν αλλά και µέλλον για τους Ελληνες»
Την ευθύνη της τρόικας στην υποβάθµιση της ζωής των Ελλήνων, µε τη διάλυση του συστήµατος υγείας και πρόνοιας, την ακραία ανεργία, αλλά και τους κινδύνους από την ιδιωτικοποίηση του συστήµατος ύδρευσης και τους νεοάστεγους καταδεικνύει µε τον πιο κατηγορηµατικό τρόπο η έκθεση που συνέταξε ο ανεξάρτητος ειδικός απεσταλµένος του ΟΗΕ στην Ελλάδα Cephas Lumina.

Ο κ. Lumina επισκέφθηκε τη χώρα µας από τις 22 έως και τις 26 Απριλίου -ακριβώς έπειτα από αντίστοιχη επίσκεψη στη Ζάµπια!- και συνοµίλησε µε ανώτερα στελέχη των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παιδείας, ∆ικαιοσύνης αλλά και µε το Λιµενικό. Παράλληλα, συναντήθηκε µε τους Γιατρούς του Κόσµου, αλλά και άλλες µη κυβερνητικές οργανώσεις για να διαπιστώσει τις κοινωνικοοικονοµικές συνθήκες στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Στο ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΑΚΟΜΗ, Στο ΧΩΝΙ της 19 Μαϊου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes