Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Η δημοσκόπηση των «Financial times» για τις ελληνικές εκλογές


Η δημοσκόπηση των «Financial times» για τις ελληνικές εκλογέςΤην πραγματικότητα της πτώσης του δικομματισμού θα αντικρίσουν αύριο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύουν οι Financial Times και που μεταφέρουμε με μεγάλη επιφύλαξη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συγκεντρώσουν μαζί έως και 30% – 35% του συνόλου των ψηφοφόρων.
Εκτός Βουλής θα μείνουν η Δημοκρατική Συμμαχία και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ τα κόμματα που τελικά θα εισέλθουν στη Βουλή ανέρχονται σε οκτώ.

Αξιοσημείωτο είναι πως η δυναμική της Χρυσής Αυγής αναμένεται να τη στείλει στο 6%.
Στο άρθρο των FT επισημαίνεται ότι τα μικρά κόμματα που εμφανίστηκαν κατά την προεκλογική περίοδο έχουν γίνει ιδιαίτερα ελκυστικά στους ψηφοφόρους, καθώς εξαιτίας των επιπτώσεων του προγράμματος λιτότητας που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, τα έως σήμερα κυρίαρχα μεγάλα κόμματα κατάφεραν να »διώξουν» τους παραδοσιακούς τους ψηφοφόρους.
Εν τω μεταξύ, με τίτλο »Οι ανησυχίες για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις εν όψει των εκλογών» και κεντρική φωτογραφία τον Αντώνη Σαμαρά, οι FT αναλύουν σε έτερο χθεσινό τους δημοσίευμα για τις ελληνικές εκλογές, τον στόχο Σαμαρά για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές, που όμως τίθεται σε κίνδυνο καθώς θεωρείται αμφίβολο ότι θα πετύχει αυτοδυναμία.
Αν και οι Βρυξέλλες αρχικά ανησυχούσαν για το αν ο Σαμαράς θα εγγυηθεί τις μεταρρυθμίσεις, οι φωνές της αμφισβήτησης έχουν πλέον συρρικνωθεί και ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται η καλύτερη λύση, δεδομένων των συνθηκών.
Το χειρότερο σενάριο που απεύχονται οι διεθνείς πιστωτές μας, είναι φυσικά η ακυβερνησία και η διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών, όμως ακόμα κι αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, θα έχουν πολύ μικρά περιθώρια ελιγμών, δεδομένης της ανόδου των μικρών κομμάτων.
Σύμφωνα με αποκαλύψεις αξιωματούχου στους FT πάντως, η λίστα που αφήνει ο Παπαδήμος για τον διάδοχο του – όποιος κι αν είναι αυτός – περιέχει όχι μία ούτε δύο, αλλά 70 ξεχωριστά μέτρα του Ιουνίου που πρέπει να φροντίσει να ληφθούν, καθώς έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα.
ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes