Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Αρχίζουν οι αναδρομικές περικοπές στις συντάξεις από 22 Μαϊου

Από τη σύνταξη του Ιουνίου που θα καταβληθεί στις 22 Μαΐου, αρχίζει ο νέος κύκλος μειώσεων...
 
Αρχίζουν οι αναδρομικές περικοπές στις συντάξεις από 22 Μαϊου
στις συντάξεις του ΙΚΑ.


Οι αναδρομικές περικοπές που αφορούν στις συντάξεις Ιανουαρίου μέχρι και τον Μάιο, θα παρακρατηθούν σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τη σύνταξη Ιούνίου μέχρι και τη σύνταξη του Ιανουαρίου 2013.


Χθες, Πέμπτη, η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ απέστειλε εγκύκλιο με την οποία παρέχονται γραπτές οδηγίες προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών για την εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων.Σε ό,τι αφορά στις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, η μείωση ανέρχεται στο 12% για το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ.Οι επικουρικές συντάξεις μειώνονται:- Μέχρι 250 ευρώ κατά 10% στο συνολικό ποσό. Η σύνταξη μετά τη μείωση δεν θα υπολείπεται του ποσού των 200 ευρώ.


- Από 250,01 έως 300 ευρώ, κατά 15% στο συνολικό ποσό. Μετά τη μείωση, η σύνταξη δεν θα υπολείπεται του ποσού των 225 ευρώ.


- Από 300,01 ευρώ και πάνω, κατά 20% στο συνολικό ποσό. Μετά τη μείωση, η σύνταξη δεν θα υπολείπεται του ποσού των 255 ευρώ.Στην εγκύκλιο αναφέρεται ακόμα ότι από τις μειώσεις εξαιρούνται:


- Οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος που λάμβάνουν εξωιδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας.


- Τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βιαίων συμβάντων, καθώς και οι ορφανικές οικογένειες αυτών.


- Οι συνταξιούχοι του άρθρου 5 του Ν. 3232/2004..epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes