Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Έχουν το θράσος να μας απειλούν κιόλας – Σαμαράς: Αυτοδυναμία ή εκλογές


Έχουν το θράσος να μας απειλούν κιόλας – Σαμαράς: Αυτοδυναμία ή εκλογέςΤην απειλή των επαναληπτικών εκλογών, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ, επαναφέρει ο κ. Αντ. Σαμαράς, υπό την ασφυκτική πίεση των δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν το κόμμα του να απέχει μακράν του στόχου που ο ίδιος έχει θέσει σε ό,τι αφορά την επικείμενη πολιτική αναμέτρηση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος παρατηρεί τα δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ να παραμένουν δραματικά στάσιμα και την ίδια ώρα άλλα κόμματα της Κεντροδεξιάς (βλ.: Ανεξάρτητοι Ελληνες) να διατηρούν τη δυναμική τους, καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιλογή υψηλού πολιτικού ρίσκου, να απειλήσει και πάλι για επαναληπτικές -εν μέσω της οικονομικής κρίσης- εκλογές.

Σε συνέντευξή του χθες (εφ. «Καθημερινή») ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού ζητεί από τους πολίτες να του δώσουν ισχυρή εντολή να κυβερνήσει, χαρακτηρίζει αναπόφευκτη την προσφυγή σε νέες εκλογές, εφόσον -σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας- δεν μπορέσει να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση.
«Το καλύτερο σενάριο για τη χώρα αυτήν τη στιγμή είναι η αυτοδυναμία. Και αυτοδυναμία μόνον η ΝΔ μπορεί να κερδίσει. Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από επιλογή δική μου. Αυτό είπα, ουσιαστικά, στη ΔΕΘ πέρυσι: προειδοποίησα για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας…», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, σπεύδει να διευκρινίσει, απευθυνόμενος προφανώς στους δανειστές της χώρας, ότι «ανάμεσα στην καλύτερη λύση (αυτοδυναμία) και τη χειρότερη (ακυβερνησία) υπάρχουν ίσως και «ενδιάμεσες» λύσεις».
Ο κ. Σαμαράς είναι σαφές ότι θέλει από τώρα να προετοιμάσει το έδαφος για το ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών και ταυτόχρονα να δημιουργήσει κλίμα ότι ο κ. Ευ. Βενιζέλος θα πρέπει την επομένη των εκλογών και σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας να αποδεχθεί όλους τους όρους που θα θέσει ο πρόεδρος της ΝΔ, διότι -κατά τον κ. Σαμαρά- σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι στις κάλπες με ευθύνη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Το ρίσκο που αναλαμβάνει, διατυπώνοντας αυτήν την απειλή, είναι σημαντικό, καθώς -όπως τονίζουν και στελέχη της ΝΔ- η τοποθέτηση αυτή μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ» στο κόμμα και να απομακρύνει μετριοπαθείς ψηφοφόρους.
«Μπορεί με τη «σκληρή τακτική» να συσπειρώσουμε τον πυρήνα των οπαδών μας, αλλά αυτοί δεν αρκούν για να μας φέρουν στην κυβέρνηση», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι οπαδοί της «πολιτικής του μεσαίου χώρου», που είχε υιοθετήσει κατά το παρελθόν ο κ. Κ. Καραμανλής.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, με την έως τώρα προεκλογική τακτική που ακολουθεί (απειλή για επαναληπτικές εκλογές, προβολή θεμάτων «νόμου και τάξης», παροχολογία) δείχνει να δίνει έμφαση στο «δεξιό» ακροατήριο. Χθες, απάντησε μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook στα ερωτήματα που του έθεσαν και έδωσε έμφαση στην ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού ιστού της χώρας.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes