Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Αγωγή κατά της ελληνικής κυβέρνησης για «γενοκτονία εν καιρώ ειρήνης»


Αγωγή κατά της ελληνικής κυβέρνησης για «γενοκτονία εν καιρώ ειρήνης»Στην αγωγή που έχουν καταθέσει δύο Ελληνίδες κατά της ελληνικής κυβέρνησης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα μέτρα λιτότητας αναφέρεται σε ρεπορτάζ του το BBC.
Οι δύο γυναίκες κατηγορούν την κυβέρνηση για την πολιτική της λιτότητας η οποία σύμφωνα με τις ίδιες συνιστά γενοκτονία εν καιρώ ειρήνης και στερεί από τους Έλληνες πολίτες την ελευθερία τους, το εισόδημα και την κατοικία τους, επομένως δεν τους επιτρέπουν πρόσβαση σε άσυλο, φαγητό, υγεία και εκπαίδευση.

«Πρόκειται για απλούς Έλληνες της μεσαίας τάξης: δασκάλους, δικηγόρους, φυσιοθεραπευτές. Αυτούς που έχουν χτυπηθεί βαριά από τις κυβερνητικές περικοπές και τώρα καταφεύγουν σε αυτή την εξαιρετικά ασυνήθιστη εσχάτη κίνηση» αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC.
Τέλος ο ανταποκριτής τονίζει ότι η κατηγορία της γενοκτονίας υπονοεί πρόθεση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, με τις δύο γυναίκες να σημειώνουν ότι η πρόθεση στοιχειοθετείται από την απόδειξη της επίγνωσης των επιπτώσεων των μέτρων.
ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes