Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Πα.Μ.

ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ

Το κράτος και παρακράτος του μνημονίου κινείται πλέον απροκάλυπτα εντός της παρανομίας, καταλύοντας κάθε ίχνος δημοκρατίας, κάθε ψίχουλο εθνικής αξιοπρέπειας που μας έχει απομείνει.

Τις τελευταίες ημέρες, με πρωτοφανή κυνισμό και εχθρότητα προς τον λαό, που φθάνει στα όρια του πολιτικού σαδισμού, προσπαθεί να σπείρει τον τρόμο στην κοινωνία και με μαφιόζικους εκβιασμούς να αρπάξει ό,τι προλάβει από τους πολίτες, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει το ξεπούλημα της χώρας.

Οι επικίνδυνες φασιστικές και παρακρατικές επιλογές διαπερνούν όλο το φάσμα των κυβερνητικών εντολών και ενεργειών του αδίστακτου, πλέον, καθεστώτος που τολμά ξεδιάντροπα να ανακοινώσει ότι «χάθηκαν οι φάκελλοι» των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.), κρίνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ κρίσιμο, είτε το καθεστώς προσπαθήσει να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο ένα ανεκτό γιʼ αυτό εκλογικό αποτέλεσμα είτε κάνει πίσω φοβούμενο την κατακραυγή της λαϊκής ψήφου, επισημαίνει και καταγγέλλει:

1. Την υποβάθμιση και αμαύρωση της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου με το φασιστικό σκηνικό της αστυνομοκρατίας και του χαφιεδισμού που στήθηκε σε όλη την χώρα.

Η κατοχική κυβέρνηση Παπαδήμου κήρυξε με ωμές μεθόδους τον πόλεμο στην κοινωνία, που είχε κάθε δικαίωμα να γιορτάσει ελεύθερα την επέτειο της Επανάστασης του 1821, καταστρατηγώντας το άρθρο 11 του Συντάγματος «περί ελευθερίας του συνέρχεσθαι», απαγορεύοντας στους Έλληνες πολίτες να συνέλθουν «ησύχως και αόπλως» στις παρελάσεις. Χωρίς να υπάρχει αιτιολογημένη αστυνομική διάταξη επιστράτευσε χιλιάδες αστυνομικούς, χαφιέδες και πραιτωριανούς στην πρωτεύουσα και σε κάθε νομό της χώρας για να εμποδίσουν με κάθε τρόπο και να καταδιώξουν τους συγκεντρωμένους τόσο στις μαθητικές όσο και τις στρατιωτικές παρελάσεις.

Έστησε ακόμα και πάνοπλους σνάϊπερς, δηλ. ελεύθερους σκοπευτές, στις ταράτσες πολυκατοικιών να σημαδεύουν αδίστακτα τα νεαρά παιδιά που παρήλαυναν και τα στρατευμένα νιάτα της χώρας την ώρα που πέρναγαν μπροστά από τους επισήμους Κουΐσλινγκ της τρόϊκας.


Βαδίζοντας στα χνάρια των ταγματασφαλιτών της γερμανικής κατοχής, χρησιμοποίησε επίσης παρακρατικούς και νεοναζί για να προκαλέσουν αιματηρά επεισόδια και διχαστικές αντιπαραθέσεις, όπως στα Χανιά της Κρήτης, και έδωσε εντολή στους ασφαλίτες της να προσαγάγουν όσους αφισοκολλούσαν ή πήγαιναν στην παρέλαση. 

Ανάμεσα στους «επικίνδυνους» πολίτες που οδηγήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα για εξακρίβωση στοιχείων προς εκφοβισμό και τους απαγορεύθηκε η προσέλευση στα σημεία του εορτασμού ήταν πολλοί Επαμίτες και Επαμίτισσες, που ταλαιπωρήθηκαν χωρίς λόγο, όπως έγινε στην Χαλκίδα, στις Σέρρες, στα Χανιά και αλλού.

2. Τις παραμονές της 25ης Μαρτίου, όταν όλη η Ελλάδα ετοιμαζόταν να γιορτάσει τον μεγάλο αγώνα του ʼ21 για την ελευθερία, το προδοτικό πολιτικό κατεστημένο έδειξε παντελώς την αδιαφορία του και την έλλειψη σεβασμού στις ευαισθησίες του ελληνικού λαού και την ιστορία του.

Σε επιχειρηματική ημερίδα που οργάνωσε ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη, ο εγκάθετος της κυβέρνησης διευθύνων του λεγόμενου «Προγράμματος Αποκρατικοποίησης του Ταμείου Αξιοποίησης της Περιουσίας της Ελλάδας» δήλωσε ότι «το 1/3 της ελληνικής γης είναι προς πώληση», πυροδοτώντας τους τουρκικούς πανηγυρισμούς για τον πλειστηριασμό της χώρας μας.

Παράλληλα,η λεηλασία των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου εξελίσσεται σε όλη την επικράτεια από τους απόγονους των μαυραγοριτών. Χαρακτηριστική περίπτωση οι «επενδύσεις», ερήμην του λαού, που υποσκάπτουν τις τοπικές κοινωνίες και διαλύουν το οικολογικό περιβάλλον στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής όπου προκαλείται νέα Κερατέα από τα ίδια κερδοσκοπικά συμφέροντα.

3. Εντελώς αιφνιδιαστικά και πριν δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ, τις τελευταίες ημέρες το κατοχικό υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε φιρμάνια διακοπής του ρεύματος σε πολίτες που δεν πλήρωσαν το παράνομο χαράτσι της ΔΕΗ, ανάμεσά τους και πολλοί συναγωνιστές μας. Το γαϊτανάκι των παράνομων εκβιασμών προς τους πολίτες συμπληρώνεται με τις ατομικές ειδοποιήσεις για ληξιπρόθεσμες δόσεις των φορομπηχτικών μέτρων που στέλνονται κατά χιλιάδες, τους δικαστικούς κλητήρες και τα κατασχετήρια που απειλούν κάθε οικογένεια. Οι ενέργειες αυτές έχουν φέρει σε απόγνωση πολλούς συμπολίτες μας.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καταδικάζει κάθε προσπάθεια του παράνομου σημερινού καθεστώτος να διασπείρει τον τρόμο και την ηττοπάθεια ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες προκειμένου να καταφέρει να εκποιήσει τα «υπεσχημένα» στους τοκογλύφους και να υφαρπάξει νόθα εντολή διακυβέρνησης.

Ο λαός μας πρέπει να ξεσκεπάσει όλα τα προσωπεία του μνημονιακού καθεστώτος και να μην παγιδευτεί στην προεκλογική ψηφοθηρία και τις ρουσφετολογικές πιέσεις του μαύρου μετώπου.

Καλούμε τον λαό σε διαρκή επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσει την επίθεση της ολιγαρχίας και της τρόϊκας, των δωσιλόγων του μνημονιακού κράτους και παρακράτους που επιχειρούν να μολύνουν το ηθικό μας, να καταστρέψουν τον κοινωνικό ιστό, να διαλύσουν την χώρα. Δεν πρόκειται να γίνουμε παραδομένοι στόχοι μπροστά στις διόπτρες των εκτελεστών μας.

Καλούμε τους αγωνιζόμενους πολίτες σε ενδυνάμωση και καλύτερο συντονισμό των εστιών αντίστασης σε όλες τις πόλεις και στην ύπαιθρο για να μην τους αφήσουμε να εφαρμόσουν τα εθνοκτόνα σχέδιά τους, για να περάσουμε στην αντεπίθεση μέχρι να τους διώξουμε, να ελευθερώσουμε την χώρα μας από τη νέα κατοχή και να ακυρώσουμε όλες τις παράνομες συμφωνίες. Απέναντι στον πόλεμο που μας κήρυξαν, τους απαντάμε: Τούτο το χώμα είναι δικό μας, αυτή η γη μάς ανήκει. Δεν θα τους αφήσουμε να μας την πάρουν. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε και θα τους συντρίψουμε.

Η πρ. Πολιτική Επιτροπή του Ε.ΠΑ.Μ.

31 Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes