Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Κατέρρευσε η ρουμανική κυβέρνηση

H κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ρουμανίας έχασε την Παρασκευή την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, δύο μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το αναπάντεχο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, εκφράζει την αυξημένη δυσαρέσκεια για το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει η χώρα.

Το δεύτερο πιο φτωχό μέλος της ΕΕ, εφαρμόζει αυστηρό πρόγραμμα προσαρμογής του ΔΝΤ, με μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αυξήσεις φόρων.


Την κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Mihai Razvan Ungureanu καταψήφισαν 235 βουλευτές, τέσσερεις περισσότεροι από τους 231 που απαιτούνταν για την παύση της.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Traian Basescu θα πρέπει να προτείνει νέο πρωθυπουργό, ο οποίος θα πρέπει να λάβει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μήνες, εξαιτίας της διάσπασης και του κατακερματισμού των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Αμέσως μετά την παραίτηση της ρουμανικής κυβέρνησης, εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η αναβάλλεται η επιθεώρηση εφαρμογής του ρουμανικού προγράμματος προσαρμογής.

Πρόσθεσε, ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο, ώσπου να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση..euro2day.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes