Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

ΕΕ "ξεμπροστιάζει" Γερμανία για τη διαφθορά!


Τη στάση της Γερμανίας να μην επικυρώσει την Σύμβαση κατά της Διαφθοράς και τη συστηματική αγνόηση των συστάσεων που της γίνονται στηλιτεύει το Συμβούλιο της Ευρώπης!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της Ομάδας των Κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (GRECO), η Γερμανία, η οποία συνυπέγραψε το 1999 ως ιδρυτικό μέλος την Σύμβαση κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης, δεν την έχει ακόμη επικυρώσει, ενώ αγνοεί συστηματικά τις συστάσεις της αρμόδιας επιτροπής του Οργανισμού για την αντιμετώπιση της δωροδοκίας και την επίτευξη διαφάνειας στο πολιτικό χρήμα.

Χαρακτηριστικά -όπως διαβάζουμε στο realnews.gr- στην έκθεση τονίζεται ότι από τις είκοσι συστάσεις που είχε απευθύνει στην Γερμανία το GRECO προκειμένου να εξασφαλισθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα καταπολέμησης της διαφθοράς, της δωροδοκίας και η διαφάνεια στην χρηματοδότηση πολιτικών και κομμάτων, μόνο τέσσερις απ' αυτές εξετάσθηκαν «με ικανοποιητικό τρόπο».

Αναλυτικότερα, η έκθεση επισημαίνει ότι:
 


- Στο γερμανικό δίκαιο υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της ποινικοποίησης του αδικήματος της δωροδοκίας σε βουλευτές και πολιτικούς.

- Σημαντικά κενά υπάρχουν στον τομέα της ποινικοποίησης των δωρεών ιδιωτών προς ξένους αξιωματούχους και πολιτικούς.

- Αποτελεί ζήτημα μεγάλης ανησυχίας το γεγονός ότι, κανένα μέτρο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, προκειμένου να δημοσιεύονται έγκαιρα τα προεκλογικά έξοδα των πολιτικών κομμάτων και οι δωρεές που λαμβάνουν προεκλογικά υποψήφιοι βουλευτές και πολιτικοί.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ευρωπαϊκή ομάδα κατά της διαφθοράς καλεί τις γερμανικές αρχές να επικυρώσουν άμεσα τη σύμβαση κατά της Διαφθοράς και το πρόσθετο πρωτόκολλο της, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες βελτιώσεις στον ποινικό κώδικα της Γερμανίας, για περισσότερη διαφάνεια στην διακίνηση "πολιτικού χρήματος" και τον ποινικό κολασμό της διαφθοράς και της δωροδοκίας, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της χώρας.

Υπό μορφή επίπληξης τέλος η GRECO γνωστοποιεί στις γερμανικές αρχές ότι εξαιτίας της επιμονής της Γερμανίας να μην εφαρμόζει τις συστάσεις της ομάδας θέτει σε εφαρμογή το άρθρο 32 του Κανονισμού του (που εφαρμόζεται μόνο σε κράτη-μέλη τα οποία αρνούνται την εφαρμογή σχετικών συστάσεων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς) και καλεί τον επικεφαλής της Γερμανικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης να υποβάλλει, το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012, πλήρη έκθεση, για την πρόοδο που θα έχει επιτευχθεί, ενδεχομένως, στην εφαρμογή των εν λόγω συστάσεων.
Σχόλιο: Και όλα αυτά για μία χώρα που όχι μόνο επιδιώκει με κάθε τρόπο να κυριαρχήσει στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αλλά που χαρακτηρίζει υπεροπτικά και αλαζονικά τους Έλληνες ως "τεμπέληδες", "απατεώνες" και "κομπιναδόρους"!!!
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes