Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ



Αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης των μεταλλείων χρυσού στην Ιερισσό εμφανίζεται η δημοτική αρχή Αριστοτέλη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων οι οποίοι έγιναν πρωταγωνιστές σοβαρών επεισοδίων.
Ετσι λοιπόν το βράδυ της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Ιερισσού έγιναν για πολλοστή φορά σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια. Συγκεκριμένα ομάδα πολιτών, που αντιδρούν στη δημιουργία μεταλλείου χρυσού στην περιοχή, επιχείρησαν να καταλάβουν το Δημαρχείο της περιοχής. 



Ακολούθησαν επεισόδια στο γύρω χώρο, ενώ κάποιοι αναποδογύρισαν το αυτοκίνητο του Δημάρχου, καθώς και άλλα οχήματα, ενώ οι συγκρούσεις κορυφώθηκαν τα ξημερώματα με μολότοφ, δακρυγόνα και πετροπόλεμο. 


Πάντως, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας δήλωσε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης των μεταλλείων χρυσού, παρά τις αντιδράσεις.


Σύμφωνα με την αστυνομία, το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το δημαρχείο και όσο ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.


Αρχικά συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο περίπου 30 άτομα που επιχείρησαν να διακόψουν τη συνεδρίαση, η ένταση όμως κορυφώθηκε τις βραδινές ώρες όπου προκλήθηκαν συγκρούσεις, με μολότοφ, δακρυγόνα και πετροπόλεμο.
Στη διάρκεια των επεισοδίων έμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στο δημαρχείο περίπου 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί. Σημειώθηκαν σημαντικές φθορές στο κτίριο και στη γύρω περιοχή. Η ηρεμία επανήλθε τα ξημερώματα, ενώ δεν έγιναν προσαγωγές.


Πάντως εδώ και μια εβδομάδα τα επεισόδια, τα δακρυγόνα  και ο πετροπόλεμος μεταξύ ΜΑΤ και πολιτών είναι καθημερινό φαινόμενο.ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes