Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

IIF: Ζημία πάνω από ένα τρισ. από μία άτακτη χρεοκοπία


«Εμπιστευτικό» έγγραφο του IIF, που δημοσιοποίησε σήμερα το πρακτορείο Reuters, αποκαλύπτει...
 
IIF: Ζημία πάνω από ένα τρισ. από μία άτακτη χρεοκοπία
πως μία άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα κόστιζε στην ευρωζώνη πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ!

Δεδομένου αυτού και λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) καλεί τους κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ώστε να αποφευχθούν μεγαλύτερες ζημιές και μεταδόση της κρίσης.



Σε επίσημο έγγραφό του, το οποίο έχει στην κατοχή του το Reuters, και με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2012, το IIF επισημαίνει ότι μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα καθιστούσε κατά πάσα πιθανότητα απαραίτητη την εξωτερική στήριξη της Ισπανίας και της Ιταλίας, ενώ θα οδηγούσε σε απώλειες άνω του 1 τρισ. ευρώ για την ευρωζώνη, συγκεκριμένα 1,3 τρισ. ευρώ που θα βαρύνουν κατά κύριο λόγο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Υπάρχουν μερικές πολύ σημαντικές και καταστροφικές συνέπειες, οι οποίες θα προέκυπταν από μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας», αναφέρεται στο έγγραφο του IIF και για αυτό το λόγο απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των κατόχων ελληνικών ομολόγων στο κούρεμα, ώστε όπως τονίζεται να εξασφαλίσει η Ελλάδα πάνω από 100 δισ. ευρώ και να σταθεροποιηθεί η οικονομία της.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes