Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Η θλίψη των νέων την εποχή του μνημονίου. ρεπορτάζ του Guardian..


Πως βιώνουν τα νέα παιδιά την καταστροφή του μνημονίου; Ένα ακόμα δημοσίευμα σχετικά με την Ελλάδα και την οικονομική κρίση φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα Guardian. Αυτή τη φορά ο βρετανικός τύπος εστιάζει στον τρόπο που τα παιδιά ηλικίας 12- 13 ετών βιώνουν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρας μας. Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε εργασία που έβαλε η καθηγήτρια Αγγλικών, Κατερίνα Ποσειδών, που εργάζεται σε δημόσιο σχολείο των Αθηνών στους μαθητές της. Το θέμα της εργασίας ήταν « Τι θα θέλατε να γνωρίζουν οι άνθρωποι εκτός Ελλάδας για τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στη χώρα μας».

«Ήταν πραγματικά αναπάντεχο. Κάθε μαθητής επικεντρώθηκε σε κάτι τελείως διαφορετικό. Ωστόσο όλοι μοιράστηκαν τις ανησυχίες και φόβους τους για το μέλλον της Ελλάδος» αναφέρει η κα Ποσειδών.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει κάποιες από τις απαντήσεις των μαθητών :«Η καθημερινότητά μου δεν έχει αλλάξει, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους γονείς μου. Προσπαθούν να μου κρύψουν το γεγονός ότι πιέζονται οικονομικά, αλλά εγώ τους έχω ακούσει να μιλάνε το βράδυ γι αυτό» απαντά η Μίνα.

«Το να ζει κανείς στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ δύσκολο γιατί βλέπεις ανθρώπους να υποφέρουν κάθε μέρα. Οι πολιτικοί συνεχίζουν να ψηφίζουν Ευρωπαϊκά προγράμματα χωρίς όμως να λύνουν τα προβλήματα. Δεν δημιούργησε όλος ο ελληνικός λαός την οικονομική κρίση, αλλά  εκείνοι που συνεχίζουν να παίρνουν λάθος αποφάσεις. Σας παρακαλώ μην ξεφτιλίζετε την χώρα μας. Η Ελλάδα χρειάζεται την υποστήριξη σας γιατί έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία» Χρίστος .

«Κανείς δεν επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ο ελληνικός λαός κάνει τρομερές θυσίες και καλείται να πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους. Θα ήθελα όλος ο κόσμος να ξέρει ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός. Είμαι σίγουρη ότι θα το ξεπεράσουμε επειδή εργαζόμαστε πολύ, είμαστε επίμονοι και δεν τα παρατάμε εύκολα» Τέτη 

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για πάρα πολλές οικογένειες. Αλλά θεωρώ ότι ο εξευτελισμός στον οποίο υπόκεινται οι έλληνες από τα διεθνή μέσα δεν θα βοηθήσει. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρειάζεται την υποστήριξη των άλλων χωρών για να ορθοποδήσει», απαντά η Ιόλη. defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes