Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

FTD: Σε τριτοκοσμικό επίπεδο η Ελλάδα!«Η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται σε τριτοκοσμικό επίπεδο» είναι ο τίτλος αποκλειστικού...
 
FTD: Σε τριτοκοσμικό επίπεδο η Ελλάδα!
άρθρου της γερμανικής έκδοσης των Financial Times που δημοσιεύεται σήμερα.


Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία έρευνας που διενήργησε για λογαριασμό της το έγκυρο Οικονομικό Ινστιτούτο IFO, για να τονίσει ότι «το 2012 χώρες όπως το Περού και το Βιετνάμ θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα η κατάσταση να επιδεινωθεί περαιτέρω».


«Εάν πραγματικά προκύψει μια δραματική ύφεση της τάξης του 8%, τότε ακόμη και το Μπανγκλαντές και η Χιλή θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ» επισημαίνει ο ερευνητής του IFO Στέφεν Έλστνερ. Η εφημερίδα αποδίδει την δραματική πτώση του πλούτου στην κρίση χρέους.«Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση, ως αποτέλεσμα της ριζοσπαστικής λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει και σημειώνει ότι «η Ελλάδα βρισκόταν το 2009 στην 35η θέση, την πέρασαν το 2010 η Ελβετία, η Αυστρία και το Χονγκ Κονγκ, ενώ το 2011 έπεσε στην 40ή θέση, κάτω πλέον και από την Ουκρανία και την Σιγκαπούρη».


«Πρόκειται για τη σοβαρότερη, μεταπολεμικά, κρίση δυτικής χώρας» τονίζει ο Μπάρι Αϊχενγκριν, καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ.Γερμανία: Στην τρίτη θέση των εξαγωγικών χωρώνΤη δεύτερη θέση ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότητα έχασε η Γερμανία το 2011 από τις ΗΠΑ, ενώ η Κίνα παραμένει και για αυτή τη χρονιά η μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο.


Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου IFO, «οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Γερμανία στο τέλος του προηγούμενου έτους, ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της ζήτησης στην Ευρωζώνη» εξηγεί ο κ. Έλστνερ.


Περίπου 60% των γερμανικών εξαγωγών προωθείται σε χώρες της Ευρωζώνης, γεγονός που καθιστά την επιστροφή της Γερμανίας στην κορυφή, εξαιρετικά δύσκολη.

Η Κίνα πραγματοποιεί σήμερα το 11% των παγκόσμιων εξαγωγών, ακολουθούν οι ΗΠΑ με το 8,4% και η Γερμανία με το 8,3%, ενώ πιο κάτω στον κατάλογο βρίσκονται η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Νότια Κορέα και η Ιταλία.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes