Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Bundesbank: Μπλόκο στα ομόλογα μνημονιακών κρατών




Η γερμανική κεντρική τράπεζα έγινε η πρώτη από τις 17 κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης που αρνείται να δεχθεί ως εγγύηση ομόλογα με εξασφαλίσεις από χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα διάσωσης, όπως μεταδίδει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Πρακτικά η Bundesbank από τον Μάιο δεν θα δέχεται πλέον να δανείζει τράπεζες που της δίνουν ως collateral τίτλους που φέρουν εγγυήσεις από Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, η γερμανική κεντρική τράπεζα έχει σήμερα λιγότερα από 500 εκατ. ευρώ τέτοιων τίτλων.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ΕΚΤ την 23 Μαρτίου ότι έδωσε την εξουσιοδότηση στις 17 κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης να απορρίπτουν ομόλογα τραπεζών εγγυημένα από κυβερνήσεις που συμμετέχουν σε προγράμματα διάσωσης της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

"Οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες δεν έχουν την υποχρέωση να δέχονται ως εγγυήσεις για τις πιστωτικές λειτουργίες του Ευρωσυστήματος ομόλογα τραπεζών που είναι εγγυημένα από κράτη μέλη που συμμετέχουν σε πρόγραμμα διάσωσης του ΔΝΤ και της Ε.Ε", ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΕΚΤ". euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes