Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ


Προειδοποιητική αναστολή λειτουργίας των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ συζητούν σήμερα και αύριο οι διοικήσεις τους λόγω του κουρέματος των αποθεματικών τους. Εδώ και λίγες ημέρες επικρατεί αναστάτωση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αυτή τη φορά λόγω των περικοπών στο πλαίσιο του PSI που αφορούν και ομόλογα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Σήμερα συγκαλείται σύνοδος των προέδρων ΤΕΙ οι οποίοι θα εξετάσουν πρόταση για τριήμερο κλείσιμο των Ιδρυμάτων τους και κλιμάκωση κινητοποιήσεων, ενώ αύριο συνεδριάζουν εκτάκτως και οι πρυτάνεις, οι οποίοι ζητούν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Πανεπιστήμια και ΤΕΙ υποστηρίζουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ενέταξε σε κοινά κεφάλαια και επένδυσε σε ομόλογα του Δημοσίου τις καταθέσεις των λογαριασμών τους οι οποίες προέρχονται από επιχορηγήσεις για τη λειτουργία τους και των προσόδων από τη διαχείριση αυτών χωρίς τη βούληση των ιδρυμάτων.

«Αποτέλεσμα των ενεργειών της Τράπεζας είναι η χρήση των λογαριασμών των Πανεπιστημίων για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους (PSI), δημιουργώντας τεράστια και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων, για τα οποία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους», αναφέρουν οι πρυτάνεις, χαρακτηρίζοντας αυθαίρετες τις ενέργειες της Τραπέζης της Ελλάδος και ζητώντας «άμεση επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων».
Εξάλλου, απεργία την Τετάρτη στα ιδιωτικά σχολεία προτείνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) εξαιτίας τροπολογίας που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή σχετικά με τις διαδικασίες απολύσεών τους. Οπως υποστηρίζει η ΟΙΕΛΕ, η τροπολογία «στοχεύει στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην αποχώρηση του κράτους από την εποπτεία της εκπαίδευσης με την ουσιαστική κατάργηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιακών συμβουλίων». - τα νεα
ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes