Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ανακλήθηκε η άδεια τριών τραπεζών - Ένταση σε Λαμία και Πάτρα!

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας τριών συνεταιριστικών τραπεζών, της Αχαϊκής, Λαμίας και Λέσβου – Λήμνου.Διαβάστε τι θα γίνει με τις καταθέσεις.

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας τριών μικρών συνεταιριστικών τραπεζών, της Αχαϊκής, Λαμίας και Λέσβου - Λήμνου, προχώρησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Κλίμα έντασης επικρατεί έξω από τα γραφεία της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας στην Πάτρα

Δεκάδες καταθέτες και μεριδιούχοι που έχουν συγκεντρωθεί, εκφράζουν την αγωνία τους. Μάλιστα κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επιχείρησαν να μπουν στην τράπεζα, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Κάποιοι άλλοι έκλαιγαν έξω από την τράπεζα...


ΦΩΤΟ από το patrastimes.gr
ΦΩΤΟ από το patrastimes.gr

Δείτε το βίντεο από το patrastimes.gr


Τέλος εποχής, ύστερα από 112 χρόνια, για τη Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας


Tο πρωί κατέβασε ρολά, και από τις 7 το πρωί έχει πιάσει δουλειά ειδικός εκκαθάρισης στο κεντρικό κατάστημα της Λαμίας. Κλίμα αναστάτωσης επικρατεί μεταξύ των περίπου 45 εργαζόμενων και των 13.000 μετόχων, οι οποίοι σήμερα το πρωί είδαν κατεβασμένα τα ρολά στα 8 καταστήματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας στη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας ήταν η πρώτη Τράπεζα που λειτούργησε από το 1900 με τη μορφή Συνεταιρισμού.

Tι λέει στην κάμερα του LesvosNews.gr ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου Απόστολος Πατέστος για το κλείσιμο της Τράπεζας.




H ανακοίνωση της ΤτΕ


Όπως τονίζεται, η ΤτΕ έκρινε αναγκαία την υπαγωγή των "παραπάνω τραπεζών στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο Νόμος 3601/2007", καθώς παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσουν να λειτουργούν κατ' αυτό τον τρόπο.

Τώρα, η ΤτΕ θα βρει ανάδοχο των καταθέσεων που φτάνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ και έτσι οι καταθέσεις θα μεταφερθούν σε άλλη τράπεζα.
Ήδη, σύμφωνα με την ΤτΕ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες, που βρίσκονται στις περιοχές αυτές. newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes