Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Τραυματισμοί και συλλήψεις στις διαδηλώσεις της Ισπανίας


  Image Σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας στην Ισπανία, η οποία είναι η πρώτη που πραγματοποιείται εδώ και ένα χρόνο στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου.


Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Βαλένθια είναι οι πόλεις στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι μαζικότερες συγκεντρώσεις, με τους πολίτες να αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα σύμφωνα με τα οποία μεταξύ  άλλων διευκολύνονται οι επιχειρήσεις στην απόλυση εργαζομένων και μειώνονται τα ποσά των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης.

Επεισόδια, τραυματισμοί και προσαγωγές

Στις πορείες της χώρας συμμετείχαν φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, ενώ σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για εννέα ανθρώπους ελαφρά τραυματισμένους αλλά και 58 προσαγωγές.

Κάδοι σκουπιδιών πυρπολήθηκαν, απεργοί πιάστηκαν στα χέρια με απεργοσπάστες συναδέλφους τους, ενώ ζημιές υπέστη το κτήριο του χρηματιστηρίου στη Βαρκελώνη έπειτα από ρίψη αντικειμένων στα τζάμια του από διαδηλωτές που ξέκοψαν από το πλήθος και κινήθηκαν προς τα εκεί.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes