Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Το ρεκόρ ανεργίας στην Ελλάδα στον Ξένο Τύπο


Το ρεκόρ ανεργίας στην Ελλάδα στον Ξένο ΤύποΣύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛ.ΣΤΑΤ, η χώρα μας κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ ανεργίας για τον Δεκέμβριο που μας πέρασε.
Για πρώτη φορά ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός της χώρας ήταν περισσότερος από τον πληθυσμό που εργάζεται, κάτι που οι ειδικοί ονομάζουν «κραχ ανεργίας».
Η είδηση σχολιάστηκε σήμερα εκτενώς στα Ξένα Μέσα, κάνοντας ειδική αναφορά στους άνεργους νέους της χώρας μας, όπως αναφέρει το mediagate.gr
«Η Ελλάδα ξεπέρασε την Ισπανία με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων» αναφέρει το Bloomberg, ενώ η Telegraph σχολιάζει «Ένας στους δύο νέους Έλληνες είναι άνεργος», ενώ οι αναλυτές προειδοποιούν ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν.

Η ανεργία στους νέους 15-24 άγγιξε το 51,1%, ενώ ακολουθούν τα άτομα 25-34 ετών (28,7%). Όπως επισημαίνει το αυστριακό news.at, το ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών στη Γερμανία είναι μόλις 9,4% ενώ «η κρίση στην Ελλάδα χτυπάει πιο σκληρά τους νέους ανθρώπους».tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes