Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων


Ειρηνικά ολοκληρωθήκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες που οργάνωσαν σήμερα στην Αθήνα η ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της απεργίας στην Αττική που διοργάνωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις μειώσεις των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και τα έξι Εργατικά Κέντρα της Αττικής οργάνωσαν απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος η συμμετοχή στην οποία εκτιμάται γύρω τις 2.000
Την ίδια ώρα, συγκέντρωση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, στην οποία εκτιμάται ότι συμμετείχαν γύρω στις 10.000 απεργοί
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι ,η απεργία είναι ένα «ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των ΣΣΕ».
Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων Αττικής έχουν εκφράσει η ΟΜΕ-ΟΤΕ και  η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)
Απεργιακό δελτίο

Μετρό: 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι δεν πήραν τελικά απόφαση σήμερα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και θα εξετάσουν το θέμα την προσεχή εβδομάδα.
ΗΣΑΠ: Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Λεωφορεία/τρόλεϊ: Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 07:30 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Τραμ: Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του προαστιακού από τις 05:00 έως τις 07:00, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα.
Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω συμμετοχής στην απεργία, πέντε ναυτεργατικών σωματείων, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Απεργούν οι δημοσιογράφοι
Επίσης, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ συμφώνησαν κατά τη συνεδρίαση του διασωματειακού τους οργάνου να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία (Τρίτη – Τετάρτη), την οποία έχουν ήδη κηρύξει οι ομοσπονδίες τους (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ).antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes