Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΛΙΒΑΔΕΙΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011



Στη σημερινή συγκέντρωση των απεργών στον πεζόδρομο απέναντι από το ΙΚΑ Λιβαδειάς κυριάρχησε ο σκεπτικισμός:
 Εχει ο λαός την δύναμη να αντιπαλέψει τον καταιγισμό αντικοινωνικών, άδικων  μέτρων ;
 Έχει ο λαός την δύναμη να διεκδικήσει την εθνική του ανεξαρτησία;
 Έχει ο λαός το σθένος να αντισταθεί στο καθεστώς δουλοπαροικίας που του επιβάλλεται;

Η απάντηση δίνεται κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή !  Αλλες φορές μαχητικα, καθαρά,ελπιδοφορα!  Αλλες πάλι βουβά  και ανευρα οπως σήμερα.

Μια μερα  που παραπεσε μεταξυ τετάρτης και παρασκευής μια απεργία αμήχανη: με  σφραγισμένα χειλη, με  ξυλιασμένα χερια, με  κρύες καρδιές, με μικρή συμμετοχή.  Οι περισσότεροι απογοητεύονται ,θέλει ανταπόκριση ο έρωτας, αναζητούν ευθύνες σε όλους εκείνους τους παραγοντες που αποτελούν τροχοπέδη, τα κόμματα, τα συνδικάτα ,τις ηγεσίες..... το κακό το ριζικό μας !    Αλλοι παλι βλέπουν οτι στέρεψαν τα λόγια , περίσσεψε η υποκρισία , τα λάθη και οι υπερκφυγές, οσμίζονται... αφουγκράζονται την μεγαλη καταιγίδα που πλησιάζει απειλητικά.


Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη!  Τήν ώρα πού θα ξεσπά ανεξέλεγκτα η θύελλα, αδέλφια ,θα  φανεί  αν εχει προετοιμαστεί  κατάλληλα το έδαφος έτσι ώστε τα ρυάκια και οι χείμαρροι που θα σχηματιστούν  να γίνουν ποτάμια βουερά που θα παρασύρουν στο διάβα τους ότι σαθρό και βρωμερό σ αυτό τον τόπο. Ποτάμια πού θα ανοίξουν νέους δρόμους και θα γονιμοποιήσουν την άνυδρη γή... Οψόμεθα αδέλφια !  




Για την ιστορία, μετά απο μικρές αλλά μεστές ομιλίες, οι συγκεντρωμένοι ευάριθμοι απεργοί αποφάσισαν να πορευτούν μεχρι τό κτήριο της ΔΕΗ  οπου και πραγματοποιησαν ολιγολεπτο, συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes