Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Χουντικά «σταγονίδια» κατακλύζουν την Ευρώπη..

Ψάχνουν για χουντικά «σταγονίδια» μέσα στον ελληνικό στρατό, μπας και ξεγελάσουν τον κόσμο και κατ αντιδιαστολή φανούν αυτοί ως δημοκράτες. Μπας και τον τρομοκρατήσουν και πάλι για το δήθεν χειρότερο, ενώ το χειρότερο ήδη το έχουν κάνει. Τα χουντικά «σταγονίδια» δεν είναι πια σταγονίδια. Είναι ένα τσουνάμι που πνίγει, όχι μόνο τη μικρή μας χώρα, αλλά και ολόκληρη την πάλαι ποτέ δημοκρατική και πολιτισμένη Ευρώπη..
Δεν είναι μοντάζ. Η καρπαζιά είναι αληθινή. Τη νιώθουμε όλοι μας άλλωστε..

Και δεν εννοώ αυτά τα γελοία «σταγονίδια» του Καρατζαφέρη που από ψώνια έγιναν υπουργοί και μας κυβερνούν χωρίς ουδείς να τους έχει εκλέξει γιαυτό το σκοπό.. Αλήθεια, πού να φαντάζονταν αυτός ο «σοφός» λαός ότι θα ψήφιζε Γιωργάκη και θα τού βγαινε Καρατζαφέρης; Η γελοιότητα της ελληνικής πραγματικότητας ξεπερνάει πια και την πιο καλπάζουσα φαντασία.. Δεν εννοώ λοιπόν αυτούς τους γελοίους. Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία αλλά νοοτροπία. Μια νοοτροπία που βρίσκεται οριζοντίως σε άτομα και φασιστικές συμπεριφορές σε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα. Τα χουντικά και φασιστικά λοιπόν «σταγονίδια» βρίσκονται μέσα στο μυαλό και στη καρδιά όλων αυτών των σύγχρονων «εθνοσωτήρων» μας ντόπιων και ξένων, πολιτικών και τεχνοκρατών. Είναι αυτά τα «σταγονίδια» που τους κάνουν να πιστεύουν ως δημοκρατικό την κατάλυση της δημοκρατίας, ως ελεύθερο τον εκβιασμό και βιασμό του πολίτη και ως πατριωτικό την παράδοση της χώρας στα ξένα κέντρα αποφάσεων, έτσι για να .. «ηρεμήσουν οι αγορές» ρε γαμώτο.. Βεβαίως και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος της επίσημης και απροκάλυπτης χούντας, δημοκράτης πίστευε ότι ήταν και αυτός, όπως και αυτοί οι δυο-τρείς λεβεντομαλάκες Ευέλπιδες που τραγούδησαν προχτές τον ύμνο της χούντας, για δημοκράτες περνούν τους εαυτούς τους..


Αλήθεια, πού να φαντάζονταν οι πατέρες του φιλελευθερισμού, ο Λόκ και ο Σμίθ, οι επαναστάτες του 1789 και οι μεγάλοι διαφωτιστές, ο Βολταίρος, ο Ρουσσώ και ο Καντ, οι σοσιαλιστές του 20ου αιώνα και όλοι αυτοί που έχυσαν το αίμα τους για μια ανθρώπινη κοινωνία, τέτοια ντροπή και κατάντια; Ότι, ύστερα από αιώνες αγώνων, δημοκρατικών κατακτήσεων και προόδου, ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός θα έφτασε σε τέτοια παρακμή ώστε κάποιες «αγορές», δηλαδή μια φούχτα διεθνών αλητών, τραπεζιτών και τοκογλύφων, θα κατέλυαν δημοκρατίες και εθνικές ανεξαρτησίες, θα έγραφαν συντάγματα και κοινοβούλια στα «τέτοια» τους, θα μετέτρεπαν τους εκλεγμένους του λαού σε κότες και δοσίλογους και θα αποφάσιζαν αυτοί για τις τύχες ολόκληρων κρατών και λαών; Πού να φαντάζονταν ότι θα έφταναν στο σημείο να διορίζονται θρασύτατα και απροσχημάτιστα ως κυβερνήτες και πρωθυπουργοί ακόμα και αυτοί οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της κρίσης, δηλαδή οι ίδιες οι «αγορές»-τραπεζίτες;
Πού να φαντάζονταν ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, Ο Κολοκοτρώνης και ο Ελύτης ότι η χώρα τους θα έφτανε να εκλιπαρεί για τη «δόση» της, την 1η , την 2η, την 6η, την 7η, και δεν έχει πάτο αυτή η δοσολογία; Που να φαντάζονταν ότι θα βρίσκονταν Γιωργάκηδες και δοσίλογες εξουσίες που, δήθεν για τη «δόση» μας θα έδιναν τα πάντα, όχι τα δικά τους, αλλά τα δικά μας, τον ιδρώτα μας, τις οικονομίες μας, τα όνειρα μας, ακόμα και την αξιοπρέπεια μας; Ήδη έχουμε αρχίσει να συμπεριφερόμαστε σαν στερημένα πρεζάκια με καταρρακωμένη την περηφάνια μας  και χιλιοτρυπημένο το ηθικό μας από τις ενέσεις των «δόσεων», ανίκανοι να αντιδράσουμε στην μεθοδευμένη καταστροφή της χώρας μας και στην χρεοκοπία του εαυτού μας και των αγαπημένων μας, ενώ η πιο συγκλονιστική είδηση των ημερών, που αποκρύπτει η καθεστωτική δημοσιογραφία, λέει πως κάποια άλλα δυστυχισμένα πρεζάκια, (ακόμα όχι εμείς) επιδιώκουν να κολλήσουν Έιτζ για να πάρουν το σχετικό επίδομα..
Ψάχνουν λοιπόν για χουντικά «σταγονίδια» στον ελληνικό στρατό, για να φανούν αυτοί ως δημοκράτες και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο με το δήθεν χειρότερο, ενώ ήδη το χειρότερο το έχουν κάνει. Έχουν καταλύσει κάθε έννοια Δημοκρατίας σε ολόκληρη την Ευρώπη αρχίζοντας από τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Αυτό που κάποτε γίνονταν με τις ερπύστριες σήμερα γίνεται με δηλώσεις στα μίντια.. Ζούμε μέρες για τις οποίες, αν δεν ντρεπόμαστε εμείς, θα ντρέπεται η ιστορία.. Και ας μη γελιούνται μερικοί αφελείς ότι έχουμε να κάνουμε με κάποια οικονομική κρίση. Έχουμε να κάνουμε με την πιο βαθειά παρακμή του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Με την επιβολή δηλαδή μιας βάρβαρης δικτατορίας της αγοράς η οποία θεωρεί φυσικό και λογικό να ευημερούν τα νομίσματα και να υποτιμώνται οι άνθρωποι και οι κοινωνίες τους. Φτάσαμε στο λυκαυγές της τρίτης χιλιετίας για να δούμε τους ανθρώπους να μετατρέπονται σε αριθμούς για χρηματιστηριακούς τζόγους και τις κοινωνίες σε αγέλες καταναλωτών και φορολογουμένων.. Ήδη ο κόσμος περπατά σκυφτός.. Σε λίγο θα περπατά στα τέσσερα και η ιστορία θα γράψει, οι μαλάκες αντέχουν σαν Έλληνες.. Έτσι για να «ηρεμήσουν οι αγορές» ρε γαμώτο..


Πηγή: sofistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes