Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Τραπεζίτες-χουντικοί: Χέρι-χέρι

Έκτακτον: Αι τηλεοπτικαί δυνάμεις του ΛΑΟΣ, κατέλαβον τας τηλεοπτικάς οθόνας της χώραςΕλληνικέ λαέ

Από της 11ης βραδινής της σήμεραν αι τηλεοπτικαί δυνάμεις του ΛΑΟΣ κατέλαβον τας τηλεοπτικάς οθόνας της χώρας .

Έλληνες, παραδοθείτε. Δεν γλιτώνετε με τίποτα, τον καταιγισμόν εμφανίσεων εκπροσώπων του ΛΑΟΣ.

Εντός ολίγου θα ορκισθεί ο κ. Βορίδης εις τον κύριον Πρετεντέρην, ενώ περιστέριον θα καθίσει εις ώμον Αλεξίου Παπαχελά.


Ζήτω το Έθνος
Ζήτω το ΛΑΟΣ
Ζήτωσε το τσεκούριον του κ. Βορίδη

Παπαχελάς: Και εγω έχω περάσει από τη λέσχη Bilderberg...Καρατζαφέρης: Εγώ είμαι αντίθετος μ' αυτές τις λέσχες. Αλλά δεν κατηγορώ όλους όσους περνάνε από κει ότι είναι πράκτορες...

Και ο φοβερός αυτός διάλογος συνεχίστηκε ως εξής. Λένε και για τον Παπαδήμο. Δεν ξέρω. Αλλά...αν είναι μακάρι να τον βοηθήσουν και να μην τον αφήσουν να πτωχεύσει τη χώρα.


Τι μαθαίνει κανείς...
Time: Τραπεζίτες έκαναν πραξικόπημα σε Ελλάδα και Ιταλία;Η φωνή των πολιτών δεν είναι κάτι που οι αγορές φαίνεται ότι ακούν αυτές τις ημέρες, αναφέρει το Time, σε δημοσίευμα με τίτλο «Αλλαγή πολιτεύματος στην Ευρώπη: Τραπεζίτες έκαναν πραξικόπημα σε Ελλάδα και Ιταλία;».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρώτα ήρθε η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, όπου η αναγγελία του δημοψηφίσματος οδήγησε στην πτώση του Γιώργου Παπανδρέου και στη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον...Λουκά Παπαδήμο, τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ και επισκέπτη καθηγητή του Χάρβαρντ.

Μετά, ήρθε η Ιταλία. Η Ρώμη βρέθηκε υπό συνθήκες πίεσης για το χρέος της, παρότι σε γενικές γραμμές θεωρείται βιώσιμο, καθώς και για τη συμπεριφορά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τη Δευτέρα, η Ιταλία ήταν στο «στόχαστρο» των αγορών, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όχι μόνον ο Μπερλουσκόνι είχε τελειώσει, αλλά προκρίθηκε και η ιδέα αντικατάστασής τους. Οι αγορές μίλησαν και δεν ήθελαν να στηθούν κάλπες. «Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όχι εκλογές», ήταν η δήλωση του Χέρμαν Βαν Ρομπάι, κατά την επίσκεψή του στη Ρώμη.

Παπανδρέου και Μπερλουσκόνι είχαν δεχθεί την υποτιμητική στάση της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί, που συνδυάστηκε με τη δυσαρέσκεια των αγορών και έφερε αλλαγή καθεστώτος.

Όπως και στην Αθήνα, το σχέδιο για τη Ρώμη ήταν να αντικατασταθεί ο πρωθυπουργός με πρόσωπο που δεν προέρχεται από τις τάξεις των πολιτικών. Ο Μάριο Μόντι, νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος ήταν ιδανικός για να καθησυχάσει τις αγορές.
Για πολλούς, το γεγονός ότι ο Παπαδήμος και ο Μόντι δεν λογοδοτούν απευθείας στο λαό, δεν είναι πρόβλημα. Είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκαν. Και οι δύο χώρες θα πρέπει να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία των αγορών με πολιτικές επώδυνης και σκληρής λιτότητας.

Οι δύο τεχνοκράτες ήταν ιδανικοί για τη θέση, γιατί κανένας πολιτικός δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το κόστος των αποφάσεων επώδυνης λιτότητας, υλοποιώντας αυτά που θέλουν οι αγορές.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που στην Ιταλία κάνουν λόγο για «πραξικόπημα» των τραπεζιτών.
«Χθες, κάναμε πλάκα, ότι θα γίνει μια κυβέρνηση της Goldman Sachs», στην οποία ο Μάριο Μόντι διετέλεσε στέλεχος, δήλωσε βουλευτής της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σε λιγότερες από 24 ώρες από την παραίτηση Μπερλουσκόνι, ο Μόντι έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος θα αναγνώσει στη Βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος μιλά στο Ραδιοεννέα, ανέφερε ένα (απο το σωρό) παράδειγμα παγκόσμιας διαπλοκής τραπεζικού κεφαλαίου και πολιτικών, με αφορμή την Goldman Sachs:


Πηγή : Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes