Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Από : Tousan
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς παρέστησαν εκπρόσωποι πέντε Συλλόγων της πόλης καθώς και μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα χαράτσια.

Αίτημα όλων των πλευρών ήταν να λάβει το Δημοτικό συμβούλιο απόφαση με την οποία ο Δήμος Λιβαδειάς ,μιμούμενος το παράδειγμα άλλων Δήμων της χώρας, να στηρίξει έμπρακτα ή και να συμπαραταχθεί με τους πολίτες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Παράλληλα και η δημοτική παράταξη 'Λαϊκή Συσπείρωση' κατέθεσε μέσω του εκπροσώπου της, σχέδιο-απόφαση ,ψήφισμα για το ίδιο θέμα και κάτω από το ίδιο πνεύμα.

Ωστόσο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και όταν πολίτες ζήτησαν να διατυπώσουν και να τεκμηριώσουν το αίτημα τους , διημείφθησαν διάλογοι και εκδηλώθηκαν νοοτροπίες και συμπεριφορές εκ μέρους των δημοτικών συμβούλων που μόνο θυμηδία και όνειδος μπορούν να προκαλέσουν. Επιχειρήθηκε, κατ'ουσίαν, μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια φίμωσης των πολιτών και των εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων.  
Ενδεικτικό παράδειγμα (θυμηδίας): σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι το χαράτσι είναι ένα τέλος ανταποδοτικό!!! Άκουσον άκουσον!
Παράλληλα ένας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας απαίτησε να μην δοθεί ο λόγος σε πολίτες που ζήτησαν να τοποθετηθούν ,ενώ έτερος να μην επιτραπεί στους πολίτες να εκφραστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο έτσι θα μπορούσε να προστατευτεί από τις ' δυσάρεστες' απόψεις των πολιτών .
Αποκορύφωμα της ενορχηστρωμένης προσπάθειας φίμωσης των πολιτών υπήρξε η φραστική επίθεση του δημάρχου κατά τρόπο ανήθικο και ανοίκειο, εναντίον συνδικαλίστριας μετά την τοποθέτησή της στο θέμα των χαρατσιών της ΔΕΗ .Παρά τις προσωπικές βολές που ο ίδιος επέρριψε εναντίον της, αρνήθηκε να τής παραχωρήσει το δικαίωμα δευτερολογίας επι προσωπικού , σύμφωνα με την αρχή της ισηγορίας. Ο tempora! o mores!

Και για να γίνουμε σαφείς: όταν οι αιρετοί δημοτικοί άρχοντες φτάνουν στο σημείο να ενοχλούνται από την παρουσία και την ελεύθερη έκφραση των πολιτών , δεν απέχουν πολύ από την στιγμή που θα αναφωνήσουν ανενδοίαστα το αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΕΞΕΦΥΓΕ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes