Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Μόνο για λίγους πλούσιους



http://www.independent.co.uk/environment/green-living/government-subsidy-cut-pulls-plug-on-solar-panels-2377407.html  και ελπίζω να μην θέλετε μετάφραση... "για λίγους πλούσιους" χαχαχάαα.

Ναι, το βλέπω στην πιάτσα, και στην επαρχία. Έχουν κινητικότητα τα φωτοβολταϊκά. Λεφτά για τον κοσμάκη. Έτσι ήταν και οι μετοχές και τα αμοιβαία το 2000. Φούσκα.

Αν βάλουν φωτοβολταϊκά 30.000 άτομα σε πληθυσμό 3.000.000 καταναλωτών ΔΕΗ, θα πληρώνουν οι πολλοί το κέρδος των λίγων (και του Γερμανού εξαγωγέα φωτοβολταϊκών, συν έξοδα εγκατάστασης, αμοιβή τραπέζης κλπ).  Για να βγάλουν από €7.000 κάθε ένας από τους 30.000 (σύνολο €210 εκατομμύρια), θα πληρώσουν από €70 ο καθένας όλοι οι υπόλοιποι (που δεν θα είναι 70, αλλά 140+, για το κέρδος του εξαγωγέα, του εμπόρου, της τράπεζας κλπ κλπ.  Και εάν αντί για 30.000 βάλουν τέτοια πράγματα 300.000, ο λογαριασμός για τους υπόλοιπους θα είναι στα €700...(ή στα €1.400).  Αυτό είναι όσο αναπτυξιακό όσο οι λοταρίες σε ζωοπανηγύρεις, το μπαρμπούτι, και ο παπάς. Και αυτά έχουν ...θέσεις εργασίας.


Η αλήθεια είναι ότι για 4-5 μήνες τον χρόνο, η μεσημεριάτικη ηλεκτροπαραγωγή από φ/β συμπίπτει με την ζήτηση αιχμής, αλλά και πάλι, τα νούμερα δεν βγαίνουν, και νομοτελειακά, θα κοπούν οι επιδοτήσεις, και όπως έχουμε εμπεδώσει στην Ελλάδα, δεν θα τους ενοχλήσει καθόλου να κοπούν και ...αναδρομικά.  Ελπίζω να μην έχετε δώσει και τίποτα προσημειώσεις στο ακίνητο... Και μην πείτε ότι δεν το λέω εδώ και καιρό...

Φυσικά, όλα τα χαζά μου επιχειρήματα θα πάνε περίπατο εάν γίνει το Project Helios. Ή εάν μπούνε τα αιολικά του χάρτη της φρίκης (ή πάνω δεξιά).  Εντελώς μπακάλικα, εάν ο τζίρος της ΔΕΗ είναι σήμερα €5 δις, θα γίνει ...€10 ή €15 δις. Διπλή ή τριπλή τιμή στο ρεύμα.  Αυτό μας κάνει €3.300-€5.000 ανά καταναλωτή.  Τον χρόνο, για 15 χρόνια -- μην ακούτε 25... Εεεε... σιγά την ζημιά...
Και, μια που είμαι στα φωτοβολταϊκά, θα είδατε την "διαφήμιση" στην "Ν" για τα φ/β της Apple. Η "Ν" το ψιλολέει ότι η Apple ...εκβιάστηκε από την Greenpeace! Πλασιέ η Greenpeace. Η φωτό του άρθρου βέβαια δεν δείχνει φ/β, αλλά καθρέφτες για ηλιοθερμικό -- άσχετο, αλλά ωραία μπλε χρώματα.  Δείτε εδώ, για μια ...αμερικάνικη εκδοχή του θέματος.  Όποτε σας λένε για το πόσους τόνους CO2 θα γλυτώνουν αυτά ή αντίστοιχα έργα, να ξέρετε ότι σας δουλεύουν. Θεωρητικοί είναι οι τόνοι  CO2, Γερμανική προπαγάνδα.  Στην Αμερική αυτές οι δουλειές γίνονται για φοροαπαλλαγές (επειδή η Αμερική, παράγει ακόμα φωτοβολταϊκά, και η Apple είναι, ακόμα, πλούσια).

Πηγή:  http://archaeopteryxgr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes