Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Τώρα ή ποτέ!!!

του Όθωνα Κουμαρέλλα
Πλησιάζει η ώρα μηδέν. Τα ψέματα τελειώνουν και μαζί με αυτά και οι τελευταίες αυταπάτες.
Χθες βράδυ συναντήθηκαν στη καγκελαρία στο Βερολίνο οι Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράκι και Λαγκάρντ και οριστικοποίησαν την κοινή τους θέση. Πλέον η ελληνική πλευρά έχει να αντιμετωπίσει ένα αδιαπέραστο τοίχος. Ή θα συμφωνήσει με αυτό που της προσφέρεται, όσο επώδυνο για τον ελληνικό λαό κι αν είναι, ή θα οδηγηθεί στον πλήρη οικονομικό στραγγαλισμό και την αναγκαστική χρεοκοπία εντός ευρώ.
Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να φανεί ψύχραιμη και εμμένουσα στις θέσεις της. Στην πραγματικότητα δύσκολα μπορεί να κρύψει την αμηχανία της μπροστά στις εξελίξεις. Η συμφωνία που της επιβάλλουν οι ξένοι δανειστές είναι πολύ χειρότερη από αυτή που ήλπιζαν ότι μπορούν να αντέξουν χωρίς να ξεσηκωθούν και οι πέτρες.
Έτσι μπροστά στο οριστικό Βατερλώ της «σκληρής» διαπραγμάτευσης ξαναβγαίνουν στο....
προσκήνιο τα σενάρια των εκλογών. Η λεγόμενη «αριστερή αντιπολίτευση» εντός του κυβερνητικού κόμματος σηκώνει την παντιέρα της ανυπακοής στους «θεσμούς» και της ρήξης, αλλά αρνείται να αναλάβει την ευθύνη μιας ολοκληρωμένης πρότασης μονομερούς διαγραφής του χρέους και εγκατάλειψης οικειοθελώς της ευρωζώνης. Οι εκλογές φαντάζουν ως η εύκολη λύση για να μεταφερθούν οι ευθύνες της πιο καταστροφικής συμφωνίας που θα έχει υπάρξει στον ελληνικό λαό. Στον ελληνικό λαό που θα τον οδηγήσουν εκόντα άκοντα στην αποδοχή του μονόδρομου της αυτοκτονίας του με το δίλημμα, ή όπως-όπως συμφωνία, ή καταστροφική έξοδος από την ευρωζώνη και χρεοκοπία. Και τότε η «αριστερή αντιπολίτευση» θα νίπτει τας χείρας, αφού έτσι ο λαός θα έχει αποφασίσει, ενώ η κυβερνητική ηγεσία θα καλύπτεται πίσω από το άλλοθι ότι έκανε ό,τι μπορούσε και ήταν δυνατό να γίνει!.
Τώρα λοιπόν ήλθε η δική μας ώρα να αναλάβουμε την πρωτοβουλία και να τους διαψεύσουμε όλους. Αφήνοντας στην άκρη τις μικρόψυχες ενδοσκοπήσεις, τις μεμψιμοιρίες και τα «περίμενε»! Όσοι πιστεύουμε στην αναγκαιότητα του άλλου δρόμου, όπου κι αν ανήκουμε, ας καλέσουμε σε δημοκρατική πανστρατιά τον ελληνικό λαό. Ας του πούμε όλη την αλήθεια και ας του δείξουμε το δρόμο!

Ρήξη με την ευρωκρατία για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την προκοπή αυτού του τόπου και αυτού του λαού.
Το σχέδιο υπάρχει, μελετημένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Ας συσπειρωθούμε όλοι γύρω από αυτό.
Ή τώρα, ή ποτέ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes