Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Οι Γερμανικές οφειλές δεν είναι για παιχνίδια εντυπώσεων.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έθεσε θέμα Γερμανικών οφειλών και έβαλε τον νυν υπουργό δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να δηλώνει "έτοιμος να εγκρίνει" την εκτέλεσης της τελεσίδικης απόφασης του 2000 υπέρ των συγγενών των θυμάτων του Διστόμου.
Η επίσημη Γερμανία απέρριψε την Τετάρτη τις Ελληνικές απαιτήσεις. "Είναι πεποίθησή μας ότι τα θέματα των επανορθώσεων και αποζημιώσεων έχουν νομικά και πολιτικά επιλυθεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Μέρκελ Steffen Seibert.

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής. Ουτε ο υπουργός της δικαιοσύνης. Η όλη υπόθεση αρχίζει και γίνεται φάρσα. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι το να παίζεις με το αίμα των εκατοντάδων χιλιάδων, αποτελεί μέγιστη προσβολή σε ιερά και όσια. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει το αίμα που χύθηκε για την ελευθερία και ανεξαρτησία της χώρας σε διαπραγματευτικό χαρτί για οποιονδήποτε λόγο.
Επομένως, ο κ. υπουργός δικαιοσύνης οφείλει να άρει τα εμπόδια που θέτουν όλοι οι ομόλογοί του από το 2000. Δεν έχει καμιά σχέση με τη διαπραγμάτευση, όποια κι αν είναι αυτή, που υποτίθεται ότι διεξάγει σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα. Είναι κορυφαίο ζήτημα δικαιοσύνης προς τα θύματα του Διστόμου.
Τέλος, γιατί η κυβέρνηση δεν απαιτεί δημόσια και ανοιχτά να εξηγήσει επακριβώς η Γερμανία αυτό που ισχυρίζεται; Ότι δηλαδή ότι το όλο ζήτημα έχει "νομικά και πολιτικά" επιλυθεί. Πότε επιλύθηκε, με ποια νομικά κείμενα και συμφωνίες, με ποιές κυβερνήσεις;
Η κυβέρνηση οφείλει ως πρώτο βήμα - αν θέλει στ' αλήθεια να διεκδικήσει τις Γερμανικές οφειλές - να απαιτήσει την υπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης που βρίσκεται σε εκκρεμότητα γιατί δεν υπογράφει η Γερμανία από το 1945. Αν έχει υπογραφεί στα μουλοχτά και στο σκοτάδι - όπως υπονοεί η επίσημη Γερμανία - τότε οφείλει να στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου εκείνους που υπέγραψαν εκ μέρους της Ελλάδας.
Αν δεν έχει υπογραφεί, τότε η κυβέρνηση οφείλει να άρει την μονομερή ειρήνευση από την μεριά της Ελλάδας και να επαναφέρει την εμπόλεμη κατάσταση με την Γερμανία. Στη βάση αυτή η Ελλάδα οφείλει να δεσμεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας και των Γερμανικών νομικών προσώπων (εταιρειών) μέχρις ότου η κυβέρνηση Μέρκελ να υπογράψει - ως οφείλει με βάση τη Διάσκεψη του Σαν Φρανσίσκο το 1945 - τη Συνθήκη Ειρήνης, όπου θα ρυθμίζονται οφειλές και κατοχικό δάνειο.
Πρέπει πάση θυσία να λυτρωθεί η Ελλάδα από αυτή την ανωμαλία που συνηρείται από την Γερμανία. Δεν μπορεί να υπάρξουν καλές σχέσεις ανάμεσα στα δυο κράτη, όσο η Γερμανία με ρεβανσισμό αρνείται να υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes