Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Η επόμενη μέρα δίχως αύριο ή το αύριο που χρειαζόμαστε;

Ακόμα έχεις δουλειά... Κι όμως είσαι ανασφαλής. Όλα γύρω σου γκρεμίζονται. Ήδη πολλοί φίλοι σου είναι άνεργοι. Εδώ και καιρό. Δεν μπορούν να βρουν δουλειά πουθενά.
Σου λένε πως πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός που έχεις δουλειά έστω κι αν ο μισθός σου μειώθηκε πάνω από 50% τα 3 τελευταία χρόνια, έστω κι αν δεν έχεις πια δώρο Πάσχα, Χριστουγέννων ή επίδομα Αδείας.
Στην αρχή σου είπαν ότι θα μειωθεί ο μισθός σου και τα δώρα. Αλλά θα είναι μια θυσία για να έρθει η ανάκαμψη το 2012.
Οι μέρες περνούσαν αλλά η ανάκαμψη δεν ήρθε.
Αντίθετα ήρθε το Χαράτσι της ΔΕΗ, ενοίκιο δηλαδή στο σπίτι σου το οποίο πιθανόν ακόμα χρωστάς.
Ήρθε το "κούρεμα" του PSI και η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων σου, μαζί και η διάλυση....
του συστήματος Υγείας.
Κι εσύ ακόμα σκέφτεσαι πως θα βγάλεις την ημέρα μέχρι την επόμενη.
Η Ζωή συνεχίζεται. Μαζί και οι αυταπάτες ...
Σε σώζουν διαρκώς! Και κάθε φορά βλέπεις να χάνεις όλο και πιο πολλά. Εργασιακά δικαιώματα, πολιτικά δικαιώματα, όλα όσα θεωρούσες δεδομένα ... Με κάθε μια από τις σωτηρίες σου γκρέμιζαν τα "δεδομένα" σου ... Ξανά και ξανά.
Κάθε μέρα οι αυτοκτονίες πλήθαιναν ... μέχρι που πια κανείς δεν ασχολιόταν με το θέμα παρόλο που συνεχίζονται αυξανόμενες. Πάνω από 4.000 αυτοκτονίες εκτιμούν κάποιοι. Και μαζί 350.000 εκτρώσεις σε ένα χρόνο, μια αγέννητη γενιά στο βωμό της "σωτήριας". Γενοκτονία!
Και οι μέρες περνούσαν, κι εσύ πάλευες να βγάλεις την μέρα. Κι ο εχθρός θέριευε ...
Νόμιζες ότι κερδίζεις χρόνο; Με βάση ποια δεδομένα;
Όταν ο εχθρός σου προελαύνει το μόνο που πραγματικά συμβαίνει, είναι ότι χάνεις πολύτιμο χρόνο!
"Όταν κοιμάσαι άλλος γράφει Ιστορία και κάποιος παίζει τη δική σου τη ζωή" λένε οι στίχοι  στο "Πεπρωμένο" του Βασίλη Δημητρίου. Μόνο που θα διαφωνίσουμε με τα υπόλοιπα που λέει το τραγούδι. Γιατί ούτε έχουμε γραμμένο ούτε είναι πεπρωμένο ότι μας συμβαίνει.
Ότι μας συμβαίνει ειδικά το τελευταίο οκτάμηνο είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών της παραίτησης και του φιλοτομαρισμού που εμφανίζει σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας.
Και είναι λανθασμένες επιλογές γιατί στην ουσία αυτό το κομμάτι της κοινωνίας στρουθοκαμηλίζει και εθελοτυφλεί, εμπρός στα πραγματικά καταστροφικά δεδομένα και τις τραγικές επερχόμενες εξελίξεις που οδηγούν την Πατρίδα και τον Λαό στο σύνολό του οι εφαρμοζόμενες νεοκατοχικές "πολιτικές" - μη ένοπλες πολεμικές τακτικές θα ήταν το πιο σωστό - που στόχο έχουν την διάλυση των κοινωνικοκονομικών δεδομένων που συνηθίζαμε να αποκαλούμε "Ελλάδα".
Η Ελλάδα που αγαπήσαμε, και μερικές φορές μισήσαμε, δολοφονείτε και εξαφανίζεται καθημερινά και συστηματικά.
Ξεπουλιέται κομμάτι - κομμάτι από το διεφθαρμένο δοσιλογικό πολιτικό προσωπικό, που προκειμένου να εξασφαλίσει ΑΣΥΛΙΑ για τα εγκλήματα εσχάτης προδοσίας και τα οικονομικά εγκλήματα που έχει διαπράξει και να διατηρήσει ταυτοχρόνως την δεσπόζουσα θέση στην περιορισμένη - αλλά πάντα γλυκιά - εξουσία του τοποτηρητή, έχει ξεπεράσει κάθε όριο απανθρωπιάς και ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.
Η επόμενη μέρα που θα έρθει δεν θα είναι καλύτερη ... Το έχεις καταλάβει ήδη! Ήδη το έκτακτο Χαράτσι στην ΔΕΗ έγινε μόνιμος φόρος Ακινήτων. Όσο κι αν προσπαθούνε με διαγγέλματα στα τηλεοπτικά ΜΜ'Ε' των ξεπουλημένων δημοσιοκάφρων ότι η ... Ανάπτυξη καταφτάνει, εσύ ξέρεις ...
Ξέρεις πως οι περισσότεροι φίλοι σου είναι άνεργοι χωρίς καμία προοπτική ... γιατί συνεχώς όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν κάτω από το βάρος της "σωτηρίας" των τραπεζιτών και των πολιτικών που τους στηρίζει.
Ξέρεις ακόμα ότι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ήδη έφυγαν από την Ελλάδα ...
Ξέρεις ότι όταν μιλάνε για Ανάπτυξη δεν μιλάνε για σένα. Δεν μιλάνε για τον Ελληνικό Λαό!
Μιλάνε για τους φίλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες, ντόπιους και ξένους, και μάλλον τελευταία περισσότερο για τους ξένους νεοαποικιοκράτες.
Μιλάνε για το ξεπούλημα - χάρισμα της δημόσιας περιουσίας, της περιουσίας του Λαού δηλαδή, σε αυτούς τους "φίλους". Μιλάνε και αποφασίζουν για την διάλυση της ζωής σου και της πατρίδας σου.
Και εσύ τι κάνεις; Δεν υπάρχει άλλη λύση σου λένε συνεχώς από τα κανάλια οι ακριβοπληρωμένοι δημοσιοκάφροι - φερέφωνα και οι δοσίλογοι πολιτικοί που μας φτάσανε στο χείλος του γκρεμού (ή μήπως ήδη πέφτεις στον γκρεμό;).
ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ!
Υπάρχει πάντα και άλλη λύση. Μόνο που αυτή η λύση είναι αυτή που δεν τους συμφέρει. Είναι αυτή που σου κρύβει το διεφθαρμένο σύστημα της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής από τότε που "ελευθερώθηκε" αυτή η πατρίδα.
Είναι ο διαρκής αγώνας! Είναι η δημοκρατική συμμετοχή όλων μας στην διαμόρφωση της λύσης που χρειαζόμαστε, χωρίς μεσάζοντες, χωρίς "αντιπροσώπους" που με την πρώτη ευκαιρία θα μας προδώσουν ξανά.
Στην λύση αυτή, η πολιτική δράση μέσα από την αυτοοργάνωση του λαού μας δεν είναι απλά επιλογή αλλά ανάγκη και ώριμο τέκνο της οργής. Είναι ανάγκη ζωής. Για να υπάρχει αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Για να μην χαθεί η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια. Για να μην χαθεί η πατρίδα που μας παρέδωσαν οι πατεράδες κι οι παππούδες μας. Η πατρίδα που μας ανέθρεψε και μας έμαθε να αγαπάμε την ελευθερία ...
Ξέρω  τι σκέφτεσαι. Όχι, δεν μιλώ για την πατρίδα των πολιτικών μας. Αυτοί άλλωστε δεν έχουν πατρίδα για αυτό και την ξεπούλησαν με τόση ευκολία. Δεν μιλώ για την πατρίδα της ξευτίλας, της διαφθοράς, της αδικίας και της αναξιοκρατίας.
Μιλώ για την καλύτερη πατρίδα που αξίζουμε όλοι. Που αξίζει στον Λαό μας.
Μαζί με την λύση σου κρύβουν και αυτή την πατρίδα. Το ένα προϋποθέτει το άλλο, άλλωστε.
Με κάθε τρόπο, με όλα τα μέσα, ΜΜ'Ε' και πολιτικό σύστημα σου λένε υπογείως, υποσυνείδητα ότι δεν υπάρχει αυτή η πατρίδα, ότι δεν την αξίζεις μια τέτοια πατρίδα.
Για αυτό και από την αρχή της επίθεσης που δεχθήκαμε μας λένε συνεχώς "οι Έλληνες είναι τεμπέληδες", "οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι", "φταίει το κακό Ελληνικό Δημόσιο". Δεν φταίνε φυσικά οι "καλές" ιδιωτικές τράπεζες, ούτε οι "καλές" κρατικοδίαιτες κατασκευαστικές  -και όχι μόνο - εταιρείες που ξεκοκάλιζαν για δεκαετίες την δημόσια περιουσία.
Για αυτό λοιπόν μας χωρίζουνε διαρκώς, πότε σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς υπάλληλους, πότε σε ταξιτζήδες και φορτηγατζήδες, πότε σε επιβατικό κοινό και απεργούς, και μετά μας βάζουν  να φάμε τις σάρκες μας, έτσι ώστε αυτοί ανενόχλητοι να μπορούν να συνεχίσουν την διάλυση της κοινωνίας μας, το ξεπούλημα της ίδιας της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας που από κοινωνικά μετατρέπονται σε ατομικά, που στην ουσία εκφυλίζονται ή εξαφανίζονται μέσω των εκβιασμών και των νομικών διαδικασιών που λειτουργούν πάντα υπέρ της όποιας εργοδοσίας ή εξουσίας.
Σαν τον λύκο μας ξεκόβουν έναν - έναν από το κοπάδι για να μπορούν να μας κατασπαράζουν ανενόχλητοι ή τουλάχιστον με τις λιγότερες ενοχλήσεις.
Η λύση που δεν θέλουν λοιπόν χρειάζεται και την  ενότητα μας, για αυτό και την πολεμούν. Η λύση που έχουμε ανάγκη πρέπει να είναι παλλαϊκή και να ενεργοποιήσει τις κρυμμένες και αναξιοποίητες δυνατότητες του Λαού μας. Όλων μας ...
Για να μπορέσουν να συμβούν όμως όλα αυτά χρειάζεται μια συνολική ανατροπή. Ανατροπή του πολιτικού συστήματος του κατ΄ επίφαση κοινοβουλευτικού "Δημοκρατικού" πολιτεύματος, από τον Λαό που θα έχει αυτοοργανωθεί και θα μπορεί να  λειτουργήσει αλληλέγγυα την διοίκηση, την παραγωγή, τις υποδομές και τις αναγκαίες υπηρεσίες για να μην καταρρεύσει η κοινωνία μας και η ίδια η Πατρίδα.
Ξέρω ότι σκέφτεσαι ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Όμως δεν είναι έτσι.
Αυτό μπορεί να γίνει και ο τρόπος που θα γίνει λέγεται Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.
Αν δεν γνωρίζεις τι είναι η Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας ψάξε τα κείμενα που υπάρχουν και ρώτησε όσους την προτείνουν.
Καλά θα πεις. Αλλά η ανατροπή πως θα γίνει; Και μπορεί αυτή η ανατροπή να σταματήσει την καταστροφή που ζούμε μέρα με την μέρα;
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό βρίσκεται στον στόχο που θα πρέπει να έχουμε. Η  ανατροπή του άθλιου πολιτικοοικονομικού συστήματος που μας οδήγησε στην νέα κατοχή προϋποθέτει το γκρέμισμα των στηριγμάτων του.
Και τα στηρίγματα αυτού του συστήματος βρίσκονται στο αλλοιωμένο και διάτρητο Σύνταγμα της Ελλάδας το οποίο μετά από τις αναθεωρήσεις των κάθε λογής επίορκων δήθεν Συνταγματολόγων τύπου Βενιζέλου ή Παυλόπουλου διέθετε τις κερκόπορτες πολύ πριν δεχθούμε την τελική επίθεση που βιώνουμε.
Μήπως  δεν είναι κερκόπορτα η διασφάλιση της ατιμωρησίας των πολιτικών για τα εγκλήματά τους; Μήπως  δεν είναι κερκόπορτα η δυνατότητα που παρέχει να μας "κυβερνά" η συγκροτημένη μειοψηφία της άθλιας τρικομματικής Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;
Αυτό που χρειαζόμαστε λοιπόν είναι ένα νέο Σύνταγμα. Ένα Σύνταγμα πραγματικά φτιαγμένο από τον Λαό για τον Λαό. ΄΄Ενα τέτοιο Σύνταγμα δεν μπορεί να φτιαχθεί από τους επίορκους που για να εξασφαλίσουν ατιμωρησία παρέδωσαν την Εθνική Ανεξαρτησία και την Λαϊκή Κυριαρχία μας στους νέους αποικιοκράτες της Ευρωζώνης.
Επομένως, η Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας θα πρέπει να έχει σαν πρώτο στόχο την ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικού κατεστημένου και την δημιουργία Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης με την μέγιστη δυνατή συμμετοχή του Λαού.
Με την άμεση Συμμετοχή μας μέσα από Λαϊκές Συνελεύσεις, Επιτροπές Πολιτών, Επαγγελματικών Ομάδων και απλών πολιτών μπορούμε να διασφαλίσουμε την διαμόρφωση του πρώτου πραγματικά Ελληνικού Συντάγματος που θα θέτει γερά θεμέλια για την εγκαθίδρυση της Λαϊκής Κυριαρχίας και την εξασφάλιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας της ελεύθερης πατρίδας που αξίζουμε.
Το ξέρω πως σε έχουν μάθει να περιμένεις να σου λύσει κάποιος άλλος το πρόβλημα. Όμως για σκέψου αυτοί οι άλλοι,  οι πολιτικοί, οι δικαστές, οι "ειδικοί" σου έλυσαν ή σου δημιούργησαν το μεγαλύτερο πρόβλημα;
Την απάντηση την γνωρίζεις ήδη! Κάθε φορά που σε "σώζουν" και αγνοούν ή καταπνίγουν τις αντιδράσεις σου μέσα στην προπαγάνδα τους ή την κρατική βία των πραιτωριανών σύγχρονων Γερμανοτσολιάδων των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ ...
Κάθε φορά που ποδοπατούν και διαλύουν τα δικαιώματά σου ... στο όνομα της Δημοκρατίας που έχουν βιάσει κατά συρροή τα 3 τελευταία χρόνια ...
Είναι η ώρα να πάρεις την απόφαση αν θα ζήσεις λεύτερος ή δούλος, Έλληνας ή υποτακτικός ραγιάς!
Εσύ. Εγώ. Εμείς. Είμαστε η λύση που αναζητάς. Είμαστε κομμάτι του Λαού που μόνο αυτός μπορεί να οδηγήσει σε λύση δίκαιη και βιώσιμη. Λύση δημοκρατική με λαϊκή κυριαρχία και Εθνική Ανεξαρτησία. Με καινούριο Σύνταγμα σε ελεύθερη Πατρίδα.
Μάθε, Οργανώσου, Πάρε τη ζωή σου πίσω!
Ένας Απλός Έλληνας   πηγη:seisaxthia-epam.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes