Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜ




Συναγωνίστριες και συναγωνιστές σε όλους τους πυρήνες του ΕΠΑΜ
Καθημερινά φτάνουν σε μας οι αναφορές από τις συνεδριάσεις σας γεμάτες από δράσεις, πρωτοβουλίες και ζωντάνια. Το τελευταίο διάστημα αυτές οι αναφορές όλο και πυκνώνουν. Βλέπουμε πως παίρνετε πρωτοβουλίες , πρωτοστατείτε στις συλλογικότητες της περιοχής σας, εμψυχώνετε τους συμπατριώτες μας στον αγώνα για τη Λευτεριά, οργανώνετε την αλληλεγγύη του λαού μας που δοκιμάζεται.
Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας οι Επαμίτισες και οι Επαμίτες είμαστε παρόντες στους αγώνες. Δείχνουμε το δρόμο του αγώνα και της ενότητας  χωρίς φόβο και προκατάληψη, χωρίς τις ταμπέλλες του αριστερού και του δεξιού. Κοιτάξαμε πίσω, πολύ πίσω στην ιστορία και τις ρίζες μας και μπροστά στο μέλλον των παιδιών μας. Πιάσαμε το νήμα από κει που κόπηκε το 21 και το 40 και σηκώσαμε τα μανίκια να τελειώσουμε τη δουλειά που έμεινε στη μέση. Να λευτερώσουμε τη Πατρίδα μας από την εξάρτηση και τη νέα κατοχή, να βγάλουμε από το λαιμό μας τη θηλειά του του ευρώ και του χρέους και να ξεσηκώσουμε  με το παράδειγμά μας και τους άλλους λαούς .
Μεγάλο και δύσκολο το έργο μας και φαίνεται ακατόρθωτο. Τίποτα όμως δεν μπορεί να αντισταθεί στη θέληση του ενωμένου και οργανωμένου λαού που ξέρει τι θέλει και είναι αποφασισμένος να το κατακτήσει. Αυτός είναι και ο τρόπος που θα φτάσουμε στη συγκρότηση της απελευθερωτικής συντακτικής εθνοσυνέλευσης μέσα από τη πολιτική απεργία διαρκείας που προετοιμάζουμε με κάθε μας δράση, με την άρνηση των πληρωμών, την οργάνωση της αλληλεγγύης , των συνεταιρισμών, τις παρεμβάσεις μας στις επι μέρους απεργίες και αγωνιστικές  κινητοποιήσεις.
Μπροστά μας είναι το 2ο  συνέδριο του ΕΠΑΜ που θα γίνει 31 Μαίου, 1η και 2 Ιουνίου. Εντός των ημερών θα εκδοθούν οι θέσεις του ΕΣΣ για το συνέδριο ώστε να διευκολύνουν τις συζητήσεις που θα γίνουν στους πυρήνες. Ομάδα συναγωνιστών θα αναλάβει την οργάνωση του συνεδρίου και θα επιφορτισθεί όλες τις προετοιμασίες. Ταυτόχρονα θα υπάρξει προγραμματισμός από ΟΓ και ΠΓ, σε συνεννόηση με τους πυρήνες, ανοικτών συσκέψεων σε όλη την Ελλάδα όπου θα συζητηθούν οι θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. Σύμφωνα με το καταστατικό στις επόμενες 15 ημέρες μπορείτε να στείλετε προτάσεις για την ημερήσια διάταξη του συνεδρίου.
Το συνέδριο αποτελεί ευκαιρία για την ανασύνταξη των δυνάμεών μας για την δραστηριοποίηση όλων των πυρήνων ακόμη και αυτών που έχουν ατονίσει ή υστερούν σε κάποιους τομείς. Με αφορμή το συνέδριο να ανοιχτούμε στη κοινωνία να διοργανώσουμε ανοικτές προσυνεδριακές συσκέψεις , συγκεντρώσεις, και εκδηλώσεις με ποικιλία και πρωτοτυπία.   
·      Ο κάθε πυρήνας πρέπει να αναψηλαφήσει τη βάση δεδομένων του να δεί ένα προς ένα τα μέλη και τους φίλους του. Να απευθυνθεί προσωπικά σε αυτούς καλώντας τους στην οργανωμένη δράση και στη συμμετοχή στο συνέδριο. Το οργανωτικό γραφείο περιμένει τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς των πυρήνων.
·      Νέες αναφορές για τη δυναμικότητά τους με την εγγραφή των νέων μελών και την ενσωμάτωση τους στους πυρήνες. Με τα επαγγέλματα και τις δεξιότητες του καθένα.
·      Προτάσεις των πυρήνων για την ημερήσια διάταξη και τον κανόνα συμμετοχής στις επόμενες 15 ημέρες.
·      Οργάνωση του προσυνεδριακού διαλόγου με τη συμμετοχή και των φίλων του μετώπου στα σπίτια και στις γειτονιές. Να ξεπεράσουμε τις δικές μας αναστολές και να ζητήσουμε από τους φίλους του μετώπου και τους συμπατριώτες στους κοινούς αγώνες την ένταξή τους στην οργάνωση. Να γίνουν μέλη του ΕΠΑΜ και να φέρουν κι άλλους στην οργάνωση. Μόνο έτσι θα λευτερωθούμε. Δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει άλλος δρόμος για την επιτυχία του αγώνα.
·      Μέχρι το συνέδριο κάθε πυρήνας να βάλει συγκεκριμένους στόχους για την ένταξη νέων μελών που θα τους εξειδικεύσει και θα τους κατανείμει ατομικά στα μέλη του. Οι ιδιαιτερότητες των απομονωμένων νησιωτικών περιοχών και της επαρχίας που φαίνεται να δυσκολεύουν τη στρατολόγηση νέων μελών , ας αποτελέσουν πρόκληση για τους πυρήνες μας εκεί. Να αξιοποιήσουν το γεγονός πως γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους και να βρούν δικούς τους τρόπους για τη προσέγγιση των πιο ανήσυχων των πιο πρωτοπόρων αγωνιστών.
·      Η σύγκλιση μεγάλων τοπικών συνδιασκέψεων για το συνέδριο μπορεί να εμπλουτίσει τον προβληματισμό, να βοηθήσει στη ζωντανή ανταλλαγή εμπειρίας, να συσφίξει τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μας και να γίνει η απαρχή για την δημιουργία νέων τομέων ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Η Ήπειρος με τα Ιόνια νησιά ήδη ετοιμάζει μια τέτοια συνδιάσκεψη. Καλούμε και τους άλλους πυρήνες να ακολουθήσουν. Θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοιες στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, τη Δυτική, τη Πελοπόννησο, τη Κρήτη, το Αιγαίο.
Το εθνικό συντονιστικό συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του προκύρηξε οικονομική εξόρμηση για το συνέδριο με στόχο τα 30.000 ευρώ. Με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες των μελών μας, τους άνεργους συναγωνιστές και τη δυνατότητα της υπερκάλυψης του ποσού, ο στόχος επιμερίζεται έτσι ώστε  κάθε Επαμίτισα και Επαμίτης   να συνεισφέρει τουλάχιστον από 10 ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα βάλουν από τη τσέπη τους. Η οικονομική δουλειά είναι πολιτική δουλειά. Οι πυρήνες μπορούν να προγραμματίσουν δράσεις που θα έχουν στόχο και την οικονομική ενίσχυση του μετώπου. Διοργάνωση εκδηλώσεων με μουσική, κάλεσμα σε φαγητό, λαχειοφόρες αγορές, μπαζάαρ, κ.α. Ιδιαίτερη σημασία έχει και η διακίνηση των κουπονιών που θα ξαναμοιρασθούν στους πυρήνες. Η στιγμή που πείθουμε το φίλο να δώσει εισφορά στο ΕΠΑΜ και να πάρει ένα κουπόνι έστω και των δύο ευρώ είναι πολύ σημαντική για τη σχέση του με το μέτωπο και τον αγώνα.
Κάθε μέλος του ΕΠΑΜ πρέπει να βάλει ατομικό πλάνο για την οικονομική εξόρμηση και κάθε πυρήνας,  συλλογικό οικονομικό πλάνο και να παρακολουθεί την εξέλιξή του. Εντοπίζουμε την προσοχή σας στο ότι η καταστατική υποχρέωση της απόδοσης του 10% των συνδρομών των μελών έχει υλοποιηθεί από τον περασμένο Ιούνιο  μόνο από το 1/3 περίπου των πυρήνων ενώ η έκτακτη εισφορά για το διαδυκτιακό ραδιόφωνο από τους μισούς.  Αυτό επιφέρει  μια άνιση και άδικη κατανομή του βάρους των εξόδων ανάμεσα στους πυρήνες και στα μέλη μας. Οι πυρήνες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις καταστατικές τους υποχρεώσεις το γνωρίζουν και καλούνται να το καλύψουν άμεσα.
Το οργανωτικό γραφείο σας καλεί στις επόμενες συνεδριάσεις των πυρήνων σας  να αποφασίσετε   για τα ακόλουθα
1.       Επικαιροποιημένη λίστα μελών και φίλων του πυρήνα, με πλήρη στοιχεία επαγγέλματα και δεξιότητες
2.       Προτάσεις για την ημερήσια διάταξη του συνεδρίου
3.       Πλάνο στρατολογίας νέων μελών συλλογικό και εξειδικευμένο σε κάθε μέλος του πυρήνα
4.       Πλάνο οικονομικής εξόρμησης για το συνέδριο συγκεκριμμένο ποσόν για τον πυρήνα και για το κάθε μέλος.
  1. Προτάσεις για τοπικές συνδιασκέψεις σε επίπεδο περιφερειών.
Περιμένουμε τις αναφορές των συνελεύσεων των πυρήνων σας για τα παραπάνω.
                                                                       Καλό αγώνα και καλή Λευτεριά
                                                                                Αθήνα 15/4/2013
                                                                          Το Οργανωτικό Γραφείο του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes