Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Στους δρόμους κατεβαίνουν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι απόστρατοι διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για τις διπλές περικοπές στις συντάξεις τους...
 
Στους δρόμους κατεβαίνουν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα.

Παρόμοια συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στις 13 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα μέλη του συντονιστικού συμβουλίου των τριών Ενώσεων αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνέντευξη που έδωσαν στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.Επίσης εκκρεμούν οι συναντήσεις τους με τους κ.κ Τσίπρα, Παπαρήγα και Βενιζέλο και σταδιακά θα αποφασίσουν για τους επόμενους τρόπους αντίδρασής τους.

Οι απόστρατοι διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για τις διπλές περικοπές στις συντάξεις τους και για τη δικαίωσή τους έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη η οποία σε πρώτο βαθμό (το πρωτοδικείο Αθηνών όπως αναφέρθηκε) έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη τη σχετική διάταξη στο τρίτο μνημόνιο.

Όσον αφορά στο θέμα της συμμετοχής των εν ενεργεία στελεχών με στολή στη συγκέντρωση, το συντονιστικό συμβούλιο με ανακοίνωση του ζήτησε από τα στελέχη να συμμορφωθούν με το έγγραφο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ το οποίο απαγορεύει τη συμμετοχή τους με στολή σε μη υπηρεσιακές δημόσιες συγκεντρώσεις ωστόσο πρόσθεσε ότι η τελική απόφαση ανήκει ατομικά στον καθένα από αυτούς.

Ο εκπρόσωπος των εν ενεργεία αξιωματικών ανέφερε ότι δεν επιθυμούν να συγκρουστούν με τη φυσική ηγεσία τους αλλά και υποστήριξε ότι «όλοι οι Έλληνες είναι εν δυνάμει υπόδικοι» πηγη:.epikaira.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes