Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ο Αλέξης κινείται με αιολική ενέργεια;

Του Γιώργου Κελεπούρη.
Στην συζήτηση που έγινε στην ολομέλεια της Βουλής για το Αγροτικό ζήτημα, ο πρόεδρος  του Σύριζα  Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του θέλοντας να τονίσει ότι στην χώρα μας δεν γίνονται επενδύσεις επικαλέστηκε την εταιρεία DEUTSCHE AEOLIA AE, λέγοντας ότι ενώ έχει κάνει αίτηση αδειοδότησης, για επενδύσεις αιολικών πάρκων, η κυβέρνηση αρνείται μέχρι στιγμής να την εγκρίνει, και κατέθεσε έγγραφο  κάποιου Άκερμαν «υπονοώντας» τον επικεφαλής της DEUTSCHE BANΚ, ότι είναι έτοιμη και η χρηματοδότηση της επένδυσης.

Υπάρχει καταρχήν ένα πρώτο επιεικώς δημοκρατικό ολίσθημα του προέδρου του Σύριζα, όταν μέσα στην Βουλή σπάει από τα δεξιά ένα ταμπού που τα κόμματα του κατεστημένου απόφευγαν να κάνουν. Να παρουσιαστεί δηλαδή σαν ο υπερασπιστής συγκεκριμένων «αδικημένων» οικονομικών συμφερόντων με ονοματεπώνυμο. Στην περίπτωσή μας της DEUTSCHE AEOLIA A.E.

Η παρέμβαση του Τσίπρα δεν ήταν απλώς αντιπολιτευτική, κάτι που ίσως θα μπορούσε να γίνει κατανοητό.

Καλούσε τον πρωθυπουργό να ξεμπλοκάρει την επένδυση γιατί υπάρχει έτοιμη και η χρηματοδότηση.
Ήταν τέτοιο το λάθος που έδωσε πάτημα στον κ. Βενιζέλο, στον άνθρωπο που απροκάλυπτα, κυνικά και καταστρατηγώντας τους Ελληνικούς νόμους έχει υποστηρίξει διάφορα οικονομικά συμφέροντα (βλέπε Proton bank, Λαυρεντιάδης) να σηκώσει το γάντι και να τον αδειάσει για το ότι ο συγκεκριμένος Άκερμαν δεν είναι ο επικεφαλής της DEUTSCHE BANΚ.
Δεν είχε κανένα λόγο ο Τσίπρας και ο Σύριζα που διεκδικεί την απαλλαγή της χώρας από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, να προβεί σε αυτή την πολιτική κίνηση.
Γιατί ακριβώς τα συμφέροντα που είναι πίσω από την παραπάνω εταιρεία είναι κομμάτι του οικονομικού κατεστημένου, με το οποίο ο Σύριζα, όταν θα   επιχειρήσει την πολιτική ανατροπή, αναπόφευκτα θα συγκρουστεί.
Ποια είναι λοιπόν αυτή η περιβόητη και αδικημένη εταιρεία που ο Πρόεδρος του Σύριζα έτρεξε να υπερασπίσει?
Η DEUTSCHE AEOLIA A.E. έχει ιδρυθεί από τις 11 Ιανουαρίου 2008 αρ.ΦΕΚ 241. Έχει δύο βασικούς μετόχους, την DEUTSCHE BANΚ S.A κατά 80% και την ALPHA GRISSIN A.E κατά 20%. Πράγματι έχει κάνει 6 αιτήσεις το 2008 και το 2009 για αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 150MW για τα οποία αναμένονται άδειες παραγωγής ενέργειας. Όλες οι αιτήσεις αφορούν την περιοχή Αρκαδίας και Λακωνίας, κυρίως το Δήμο Λεωνιδίου.
Η επιδότηση των αιολικών πάρκων από την Ε.Ε σε αυτή την περιοχή φτάνει το 40%. Φοβερή επένδυση με τις πλάτες της Ε.Ε και τις δικές μας τσέπες.
Η DEUTSCHE BANΚ S.A είναι υποκατάστημα της Γερμανικής Τράπεζας DEUTSCHE BANΚ.
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την πολύ αδικημένη αυτή τράπεζα στην Ελλάδα.
Είναι γνωστή στον ελληνικό λαό για το πόσο ευνοήθηκε μέσα στην κρίση με την σκληρή της στάση απέναντι στην πατρίδα μας.
Από τα δάνεια, τα επιτόκια, και την αγορά ομολόγων, καθώς η χώρα μας βούλιαζε μέσα στην κρίση χρέους.
Δεν είμαι σε θέση να καταλάβω πως ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που είναι σε τροχιά σύγκρουσης με την Μέρκελ και τα Γερμανικά συμφέροντα έκανε το μεγάλο άλμα, και βρέθηκε σε δημόσια θέα μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο στο πλευρό των πιο σκληρών τραπεζικών οικονομικών συμφερόντων.
Η δεύτερη εταιρεία ALPHA GRISSIN A.E, Ελληνική, έχει πολλαπλό ενδιαφέρον.
Εταιρεία με δραστηριότητες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), και το REAL ESTATE, με παρουσία στην Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία.
Μέχρι εδώ έχει καλώς.
Είναι μια εταιρεία με σημαντική δράση με σκοπό το κέρδος από την επαγγελματική της δράση. Αναμενόμενο.
Προχωρώντας στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, στο ενημερωτικό της δελτίο του 2007, και πιο παλιά, συναντάμε έναν παλιό γνώριμο, τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος συμμετέχει δια της INTRAKAT A.E με ποσοστό 14,97%, παλιός φίλος βέβαια του Β. Γκρίσιν, επικεφαλής της εταιρείας.
Βρισκόμαστε ήδη δίπλα στον αδικημένο εθνικό προμηθευτή Σωκράτη.
Τώρα ποιος θα μας πιστέψει ότι θέλουμε να ελευθερώσουμε την χώρα από τους διαπλεκόμενους και την οικονομική ολιγαρχία, αλλά ταυτόχρονα να παρουσιαζόμαστε και σαν υπερασπιστές τους σε δημόσια θέα, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Στην σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο εξελέγη στις 13/02/2013 και λήγει στις 29/05/2017 βρίσκουμε μεταξύ άλλων δύο βασικά ονόματα.
Τον Σταύρο Τσουκαντά και τον Δημήτρη Κλώνη.
Ο πρώτος έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), και μετά από όλα αυτά μέλος του Δ.Σ της ALPHA GRISSIN A.E που κατά 20% συμμετέχει στην DEUTSCHE AEOLIA A.E.
Ένας δηλαδή άνθρωπος ο οποίος έχει υπηρετήσει στον πιο νευραλγικό τομέα σε σχέση με τις άδειες για τα αιολικά πάρκα που θέλει να κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία, βρίσκεται στο Δ.Σ της μίας από τις δύο εταιρείες μετόχους.
Μίλησε κανείς για διαπλοκή πολιτικής και οικονομικών συμφερόντων ειδικά σε ένα τομέα που θέλει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για ένα τμήμα του Ελληνικού κεφαλαίου;
Άνθρωποι που έχουν βρεθεί σε δημόσια αξιώματα εκμεταλλεύονται αυτή την θέση για να προωθήσουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.
Ας μην ξεχνάμε ότι η DEUTSCHE AEOLIA A.E. που θέλει να κάνει την επένδυση είναι θυγατρική της ALPHA GRISSIN A.E.
Γιατί ο Σύριζα πάει να κάψει ένα από τα βασικά χαρτιά του (την διαπλοκή) απέναντι στο ελληνικό κατεστημένο;
Ο δεύτερος κ. Κλώνης όχι μόνο αποτελεί άνθρωπο του κ. Κόκκαλη αλλά και του ευρύτερου κατεστημένου.
Τον συναντάμε στη θέση του Αντιπροέδρου σε μια σειρά εταιρείες του κ. Κόκκαλη για πολλά χρόνια αλλά και πρόεδρου της εταιρείες ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε από το Μάρτιο του 2000.
Υπενθυμίζω ότι αυτή η εταιρεία από το 1988 περίπου διεκδικεί 300 στρέμματα από τα Τουρκοβούνια δηλαδή περιουσία του Ελληνικού λαού, και είναι σε δικαστική αντιπαράθεση με το Ελληνικό Δημόσιο, με πολίτες και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής (Ψυχικού και Γαλατσίου).
Με λίγα λόγια τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη επένδυση αιολικών πάρκων δεν είναι κάποιοι αδικημένοι υγιείς επιχειρηματίες που κόπτονται για τη ανάπτυξη, αλλά μέρος του ελληνικού κατεστημένου και διαπλεκόμενοι που έχουν ευνοηθεί.
Υπάρχει ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα. Από πότε η Ριζοσπαστική Αριστερά τοποθετείται αναφανδόν υπέρ των  τεράστιων αιολικών πάρκων την στιγμή που μια σειρά κινήσεις  ανά την Ελλάδα προσπαθούν να σταματήσουν αυτή την αμφιλεγόμενη νέα βιομηχανική παραγωγή “καθαρής” ενέργειας που θέλει να αποτελέσει το νέο Ελντοράντο, καταστρέφοντας το φυσικό πλούτο της χώρας;
Την στιγμή που μέλη του Σύριζα συμμετέχουν ενεργά σε αυτές, και καλά κάνουν;
Οι Γερμανοί βέβαια έχουν δείξει το ενδιαφέρον για τις ΑΠΕ και με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ελέγχουν πλέον την ροή τον Ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την χώρα μας.
Μάλλον έχουμε ζαλιστεί από την ανεμογεννήτριες και από την ένταση του αέρα και έτσι οι πολιτικές και οικονομικές συμμαχίες που θέλουμε να οικοδομήσουμε εντός και εκτός Ελλάδας και όλα τα ανοίγματα που επιχειρούνται στο πολιτικό και οικονομικό τομέα, υπάρχει φόβος να μας εξοστρακίσουν αν δεν πάμε σταθερά και μαζί με τον λαό κόντρα στον άνεμο. πηγη:http://antapocrisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes