Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Είμαστε όλοι περήφανοι Κύπριοι!

Και το 1940 όλη η Ευρώπη – πλην Μ. Βρετανίας – θεωρούσε εντελώς άσκοπο, να αντισταθεί στην ισοπεδωτική  πολεμική ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ μηχανή.  Ετσι οι Γερμανοί πέρασαν περπατώντας ακόμη κι από ολόκληρη Γαλλία και λίγο έλειψε να αλλάξουν για πάντα την μοίρα της ανθρωπότητος. 
 Εντελώς παράλογο έμοιαζε και το σθεναρό «ΟΧΙ» της ασήμαντης Ελλάδας,...
απέναντι στον Μουσολίνι που απλώς ήθελε να διέλθει απ’ την χώρα μας. Ετσι γράφηκε μια απ’ τις πιο μεγάλες σελίδες της ιστορίας μας. Μέσα απ’ την στρατιωτική ήττα, κερδήθηκε με βαρύτατο κόστος ένας ΗΘΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ που μας έβαλε μετά  την τραγωδία στο τραπέζι των νικητών. Χαράχθηκε στα βιβλία με πολύ αίμα η ρήση του Τσώρτσιλ ότι «εφεξής θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Σήμερα, τηρουμένων των αναλογιών το «ΟΧΙ» των Κυπρίων, στον άγριο εκβιασμό της γερμανοκρατούμενης ΕΕ, μοιάζει μάταιο, παράλογο και αυτοκαταστροφικό. «ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΧΙ», όταν όχι απλώς η Ελλάδα, αλλά «θηρία», όπως η Ιταλία και η Ισπανία έχουν μπει ψυχή τε και σώματι, φοβάμαι, κάτω απ’ τη γερμανική μπότα;
«Είναι τρελοί αυτοί οι Κύπριοι;» ρωτάνε όλοι, και μαζί εμείς, οι σκυφτοί «νουνεχείς». «Δεν το βλέπουν ότι θα χρεοκοπήσουν;» αναρωτιούνται.

Το ποια πλευρά έχει δίκιο και ποια άδικο από οικονομική άποψη θα φανεί στο μέλλον. Αν όμως μιλάμε για το Δίκαιο και το Ηθικό, δεν υπάρχει κανένας που να μην νοιώθει σήμερα Κύπριος. Κι αν ήμασταν στα αλήθεια μέσα μας λιγάκι έτσι… μπορεί να τα ‘χαμε πάει και λίγο καλύτερα. Τα μεγάλα λόγια όμως – και δη εκ του ασφαλούς – είναι φτώχεια.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως Ελλάδα είναι να σταθούμε αλληλέγγυα όσο μπορούμε και να στηρίξουμε έξυπνα ευέλικτα και ουσιαστικά την ΓΕΝΝΑΙΑ, παρότι τόσο ριψοκίνδυνη απόφαση των Κυπρίων, που μπορεί να οδηγήσει ΑΜΕΣΑ και σε εθνική περιπέτεια. (Εμφανίστηκε ήδη το πρώτο τούρκικο πολεμικό στα ασφαλή Ελληνικά ύδατα…)

Αλλωστε γενναιότητα χωρίς λίγη «τρέλα» δεν έλειπε ποτέ απ’ το γένος μας 3.000 χρόνια τώρα. Εφεξής μπορεί τουλάχιστον να λέμε ότι «νιώθουμε περήφανοι σαν Κύπριοι»… Μια που περί Ελλήνων ουδείς καλός λόγος… πηγη:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes