Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Γνωρίζοντας την ηλεκτρονική ανάγνωση... στη Λιβαδειά, με τον Μιχάλη Καλαμαρά



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                Λιβαδειά 13/3/2013

ΘΕΜΑ: Γνωρίζοντας την ηλεκτρονική ανάγνωση... στη Λιβαδειά, με τον Μιχάλη Καλαμαρά

 

Στις 20 Μαΐου 2013 η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, σε συνεργασία το Σύλλογο Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς, στον οικείο χώρο του σχολείου τους, να γνωρίσουν τον σύγχρονο τρόπο ανάγνωσης: τον ηλεκτρονικό!

Ο Μιχάλης Καλαμαράς, επιμελητής κειμένων και διαχειριστής του blog Ηλεκτρονικός Αναγνώστης, θα μυήσει τους εφήβους στα μυστικά του e-reading, ενώ θα μιλήσει μαζί τους για τις δυνατότητες των ειδικών συσκευών ανάγνωσης, για τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης τους, για τα format των ηλεκτρονικών βιβλίων, για το παρόν αλλά και το μέλλον των e-books τόσο στη χώρα μας όσο και εκτός, για τις αλλαγές που φέρνει στον τρόπο που διαβάζουμε και μαθαίνουμε, και …πολλά άλλα!



Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Καλαμαρά:
Είναι συντάκτης του "Ηλεκτρονικού Αναγνώστη", ενός blog στα ελληνικά για τους ereaders και τα ebooks με hands-on video παρουσιάσεις συσκευών, ελληνικά ebooks δωρεάν και για αγορά, εφαρμογές, προγράμματα και νέα για την ηλεκτρονική ανάγνωση στην Ελλάδα και διεθνώς. Προσπαθεί να παρουσιάσει ό,τι αφορά την ηλεκτρονική ανάγνωση από τη σκοπιά του μη-εξοικειωμένου με αυτήν αναγνώστη. Χρησιμοποιεί ή δοκιμάζει ο ίδιος συσκευές και εφαρμογές και διαβάζει πολύ ηλεκτρονικά. Αναρωτιέται τι συνεπάγεται η ηλεκτρονική ανάγνωση για αναγνώστες, συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπώλες, μαθητές, φοιτητές και δασκάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes