Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΑΜ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ!

Για μια Πατριωτική-Δημοκρατική συσπείρωση στην πράξη!
Η σαρωτική κρίση στην οποία βυθίζεται η ελληνική κοινωνία και η μετατροπή της χώρας σε δουλοκρατία των διεθνών τοκογλύφων θέτει πλέον επιτακτικά την ανάγκη μιας κοινωνικής, δημοκρατικής και πατριωτικής συσπείρωσης στην βάση ενός νέου εθνικοαπελευθερωτικού οράματος.
Κάτω από τις σημερινές συνθήκες, για να εκφρασθεί σωστά, δυναμικά και αποτελεσματικά η εθνικοαπελευθερωτική διάθεση του ελληνικού λαού απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο απεγκλωβισμός από κάθε μορφή δωσιλογισμού και εθνομηδενισμού με δεξιό ή αριστερό πρόσημο, «εθνικιστικό», ή «διεθνιστικό» προσωπείο.
Για να υπάρξει πατριωτική πρόταση, που θα μπορέσει να δώσει με ξεκάθαρους όρους τον αγώνα για κοινωνική και εθνική απελευθέρωση, πρέπει ως πρωταρχικό στόχο να θέτει την κατάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας της χώρας και την αποτροπή της μετατροπής της σε φέουδο κάτω από την δαμόκλειο σπάθη του επαχθούς χρέους.
Αν δεν αρνηθούμε όλο το πλαίσιο κατοχής της χώρας, τα δεσμά των δανειστών-τοκογλύφων και των αντιλαϊκών θεσμών της ευρωζώνης, όπως και το σύνολο όλων των δεσμεύσεων που ανέλαβε παράνομα το πολιτικό σύστημα, δεν μπορούμε να μιλάμε για «πατριωτικό, δημοκρατικό τόξο».
Χωρίς, επίσης, ένα ρωμαλέο λαϊκό κίνημα από τα κάτω, που θα επιφέρει με τους δικούς του όρους την ανατροπή του κυρίαρχου δωσιλογισμού και θα οδηγήσει σε συντακτική εθνοσυνέλευση για να βάλει τα πλαίσια μιας νέας δημοκρατικής κρατικής οντότητας, δεν μπορεί να συμβεί κανενός είδους αναδιάταξη του πολιτικού και ιδεολογικού τοπίου της χώρας.
Όμως, και όλα αυτά να συμβούν…, τίποτα δεν θα συμβεί εάν δεν υπάρξει Νέμεσις, εάν δεν ικανοποιηθεί με σκληρό αλλά δίκαιο τρόπο η απίστευτη λαϊκή οργή που δικαιολογημένα έχει συσσωρευτεί, εάν δεν οδηγηθούν στο ιστορικό και φυσικό –όπου κριθεί- τέλος οι προδότες, οι ένοχοι και οι δωσίλογοι που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της πατρίδας μας.
Μόνον τότε θα μπορούμε να μιλάμε για σωτηρία της χώρας, για ένα νέο αύριο για τον τόπο όπου δεν θα μπορούν να αναβαπτισθούν οι διεφθαρμένες δυνάμεις του παρελθόντος και να ξεγελάσουν ξανά τον λαό πολιτικάντηδες, παραγοντίσκοι και κλώνοι του εξωνημένου πολιτικού συστήματος.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Ε.ΠΑ.Μ., αντιλαμβανόμενο έτσι την διαδικασία για την συγκρότηση του παλλαϊκού πατριωτικού μετώπου, έχει καλέσει επανειλημμένα σε κοινές πολιτικές δράσεις και κινητοποιήσεις όλα τα κινήματα του χώρου.
Άλλη μια ευκαιρία για να αποδειχθεί έμπρακτα και δημόσια η πραγματική διάθεση για συμμαχική μετωπική δράση δίνεται την Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, όπου το καθεστωτικό ΙΟΒΕ θα φιλοξενήσει όλο το «εκσυγχρονιστικό» δωσιλογικό προσωπικό που διέλυσε την χώρα σε μια φιέστα-προσβολή για κάθε Έλληνα πολίτη.
Εμείς, σαν Ε.ΠΑ.Μ., θα είμαστε εκεί για να διατρανώσουμε την θέληση του ελληνικού λαού για αληθινή δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία, για να μην αφήσουμε τους προδότες να ολοκληρώσουν εν κρυπτώ το ξεπούλημα της χώρας.
Έχουμε απευθυνθεί σε όλες τις κινηματικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως αντιμνημονιακές, πατριωτικές και δημοκρατικές και περιμένουμε να ανταποκριθούν.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!
Εφημ Το χωνί 13/1/2012 Απόσπασμα από το άρθρο του Δ. Καζάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes