Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς μετρό και την Τετάρτη - Επίταξη υπαλλήλων μελετά η κυβέρνηση


Στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου, προχωρά η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να υλοποιήσουν αύριο
 
Χωρίς μετρό και την Τετάρτη - Επίταξη υπαλλήλων μελετά η κυβέρνηση
τις νέες εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις τους, παρά και την σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που τις κρίνει «παράνομες».


Για αύριο Τετάρτη, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό από την έναρξη έως τη λήξη της λειτουργίας τους ενώ χειρόφρενο θα τραβήξουν από τις 12.00 έως τις 16.00 το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Αντίθετα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν κανονικά.


Η διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών δηλώνει «πως έχει εξαντλήσει τις διαδικασίες διαλόγου και τα ένδικα μέσα με τα οποία η δικαιοσύνη κατά συρροή κήρυξε τις κινητοποιήσεις παράνομες, και ως εκ τούτου δεν θα παραμείνει απαθής αλλά απέναντι στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τη συνεχιζόμενη παρανομία θα προχωρήσει στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου».


Εφόσον οι εργαζόμενοι εμείνουν στις κινητοποιήσεις, βάσει του νόμου, προβλέπονται απολύσεις εργαζομένων αλλά και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.




Η διοίκηση με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει επίσης τα σωματεία ότι ακολουθούν «παρελκυστική τακτική, τροποποιώντας τα αιτήματά τους, αιφνιδιαστικά και χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο». Τέλος, καλεί «τους εργαζόμενους να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους και να γνωρίζουν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος».


Από την πλευρά τους, τα Σωματεία εργαζομένων στο μετρό Σ.Ε.Λ.Μ.Α. - Σ.Η.Α.Μ., αφού κάνουν λόγο για εξαθλίωση «οικονομική και εργασιακή», για «κατάργηση και των τελευταίων κεκτημένων (δικαίωμα στην απεργία και ΣΣΕ), καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για «πόλεμο λάσπης».


«Έχετε μεθοδεύσει ένα πόλεμο λάσπης διοχετεύοντας ψευδή στοιχεία στα Μ.Μ.Ε., προσπαθώντας να υπονομεύσετε τον δίκαιο αγώνα μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά και καταλήγουν λέγοντας: «Εφαρμόστε επιτέλους το νόμο ενοποίησης ΜΕΤΡΟ - ΗΣΑΠ - ΤΡΑΜ και μην απαξιώνετε την απορροφούσα εταιρεία Α.Μ.Ε.Λ. Α.Ε»


Υπενθυμίζεται ότι για μεθαύριο Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει, στάση εργασίας και γενική συνέλευση από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.


Τέλος, οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μεταφοράς, αποφάσισαν σήμερα σε κοινή σύσκεψη, στάσεις εργασίας για την επόμενη Τρίτη 29 Ιανουαρίου και 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού για την επόμενη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes