Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Στη αποψινή ψηφοφορία παραχωρείται η εθνική κυριαρχία


Το 11ο εδάφιο στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελεί την "κερκόπορτα" της παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας...
 
Στη αποψινή ψηφοφορία παραχωρείται η εθνική κυριαρχία
Ζητήματα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές μας εγείρουν, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ως νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστούν σήμερα στη Βουλή.


Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προσφέρει "γην και ύδωρ" στους εταίρους μας σε περίπτωση που δεν εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις της.


Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η συγκεκριμένη τρισέλιδη συμφωνία-δέσμευση για τη χώρα μας δεν έχει λάβει όπως θα έπρεπε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αντίθετα, θα παραδοθεί τυπικά προς έγκριση στον προαναφερόμενο γνωμοδοτικό θεσμό.


Τι προβλέπει το εδάφιο 11


"Ούτε το Δικαιούχο Κράτος Μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση Τροποποίησης".Αυτό ορίζεται στο 11ο εδάφιο του κειμένου, κάτι που σημαίνει πως ο δημόσιος πλούτος δεν μπορεί να εξαιρεθεί από οποιαδήποτε κατάσχεση προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών μας.


Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο ορίζεται ότι οι τυχόν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα εξεταστούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά από δικαστήριο του Λουξεμβούργου.


Πηγή: Ελευθεροτυπία, News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes